Atıcı anne ve babanın rekortmen kızı

"Milli sporcu olmayı istiyorum. Olimpiyatlarda şampiyon olarak bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyorum"

Haberler 13.02.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antrenör annesi ve milli sporcu babasn örnek alarak atcla balayan 10 yandaki Elif Berfin Altun, Haval Silahlar Türkiye Kupasnda rekor krd.

Yaklak 2 yl önce atclk sporuna balayan ve ilk katld müsabakada Türkiye ampiyonluunu elde eden Elif Berfin, Mardin At Poligonunda anne ve babasndan ald eitimle baarl sonuçlar alyor.

Elif Berfin Altun, Mersindeki Haval Silahlar Türkiye Kupasnda 13 Ocakta 10 metre haval tüfek minik kzlar kategorisinde 292,2 puan alarak, Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Elif Berfin, anne ve babasndan gördüü atclk sporuna yaklak 2 yl önce baladn söyledi.

Geçen yl kazand Türkiye ampiyonluunun ardndan bu yl da 10 metre haval tüfek minik kzlar kategorisinde ayn baary gösterdiini belirten Elif Berfin Altun, Anne ve babamn çalmalarn izliyordum. Ben de heveslendim ve bu spora baladm. dedi.

Atclktaki hedefinin büyük olduunu iaret eden Elif Berfin, öyle konutu:

Milli sporcu olmay istiyorum. Olimpiyatlarda ampiyon olarak bayramz dalgalandrmay hedefliyorum. Babam atc, annem de atclkta antrenör olduu için düzgün bir ekilde çalyorum. Annem ve babam izlerken onlar gibi olmay isterdim. Bunu baardm için mutluyum. Haftada 2 gün yaptmz idmanlarda annem ve babam ne yapacam söylüyor. Dediklerini uygulamaya çalyorum.

- Anne Nedret Altun: Atcl çok seviyoruz

Anne Nedret Altun da 15 yldr atclkla uratn, müsabakalarda çeitli dereceler elde ettiini vurgulayarak, son 10 yldr antrenörlük yaptn kaydetti.

Ei Hakan Altunun da atclkla ilgilendiini ve baarsyla milli sporcu olduu dile getiren Altun, unlar aktard:

Atcl çok seviyoruz. Her ortamda bu sporu konuuyoruz. Dünya ampiyonlar izliyoruz, yeni tekniklere bakyoruz. Berfinin hem annesiyim hem de antrenörüyüm. Antrenman dnda anne-kz ilikisini devam ettirmeye çalyoruz. Kzmz yetenekli, zorlu bir eitimden geçti. nallah daha iyi olacak.

- Hakan Altun: Uzun bir süreç onu bekliyor

Baba Hakan Altun da yaklak 22 yldr atclk yaptn, Türkiye çapnda katld müsabakalarda çeitli dereceler kazandn belirtti.

Kznn balad atclkta baarl olmas için çaba gösterdiklerini iaret eden Altun, unlar söyledi:

Berfini 2024 ve 2028 olimpiyatlarna hazrlyoruz. Geçen sene ilk yarmasnda Türkiye ampiyonu oldu. Düzenli idmanlar sayesinde ilerleme salyor. Uzun bir süreç onu bekliyor. Daha çok çalp, baarl olacana inanyorum. Ev ortam ve antrenman ortam farkl oluyor. Evde baba-kz ilikisi, poligonda antrenör-sporcu ilikisine dönüyor.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hadi çomaktekin de Berfinin yakalad baarnn devamnn geleceinden üphe duymadklarn aktararak, Ailece bu sporu yapyorlar. Anne ve baba da çok iyi atc. Berfin, anne ve babasn geçecek. nallah Mardinin ve Türkiyenin gururu olacak. Bizi olimpiyatlarda temsil edecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git