Atatürk Stadının yıkımına karar verildi, Diyarbekirspor maçlarını Şilbe'de oynayacak

Diyarbakır Atatürk Stadı ile ilgili yaşanan kriz sonra erdi. Maçlar Seyrantepe’de oynanacak. Böylecede Diyarbekirspor’un gece maçı gündüz saatine alındı ve maçlar mevsim normallerinin üstünde olan sıcaklıklarda oynanacak.

Haberler 21.08.2016 - 14:00 Son Güncelleme : 21.08.2016 - 14:01

Diyarbakırda saat 15.30da Seyrantepede oynanacak.Diyarbakırda sezonun başlamasına az bir süre kala Atatürk Stadının yıkım kararı nedeniyle ortaya çıkan stat krizinde sona gelindi.

Vali Hüseyin Aksoyun sorunu çözmek üzere görevlendirdiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Amed SF ve Diyarbekirspor yönetimleriyle sürdürdüğü görüşmelerde iki takımın Seyrantepedeki Amed SF tesislerinde maç oynamalarını sağlamak için uzlaşma sağladı. Bu sahanın bakım ve giderlerini ortak karşılayacak olan iki kulüp maçlarını burada yapacak.

MAç SAATİ DE DEĞİŞTİ

Hazırlanan protokol iki kulüp tarafından imzalanarak önümüzdeki günlerde Futbol Federasyonuna gönderilecek. Stat değişikliği nedeniyle Diyarbekirspor-Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasının başlama saati de değişecek. Daha önce 3 Eylülde Atatürk Stadında saat 19.00da oynanacağı açıklanan karşılaşmanın aynı gün S.Tepe tesislerinde 15.30 veya 16.00da oynanması bekleniyor. Öte yandan Atatürk Stadındaki iş yerlerinin tahliyesine başlanırken, yıkım süreci de hızlandırıldı.

(Diyarınsesi)

Ana Sayfaya Git