Atıl park sporun ve yaşamın merkezine dönüştürülecek

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince atıl durumdaki Kamor Parkı, hayata geçirilen proje ile içerisinde spor tesisleri, piknik alanları, amfi tiyatro ve düğün salonuyla yeniden ihya ediliyor.

Haberler 11.06.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, atl haldeki 65 bin metrekarelik Kamor Parkn yaam alan ve spor kompleksine dönütürüyor.

Hayata geçirdii projelerle kente yeni bir görünüm kazandran ve 180 mahallede 220 çocuk park yapan Mardin Büyükehir Belediyesince, Artuklu ilçesinde atl durumdaki Kamor Park için Kamor Yaam Alan ve Spor Kompleksi Projesi hazrland.

çerisinde yaam ve piknik alanlar, futbol, voleybol, basketbol sahalar, bin kiilik kr düün salonu, 2 bin 500 kiilik amfi tiyatro ile lokanta ve kafeteryalarn bulunaca, yaklak 11 milyon liraya mal olacak projeyle, özellikle genç nüfusun youn olduu ehrin önemli eksikliklerinin giderilmesi amaçlanyor.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentin son bir ylda belediye hizmetlerinin yan sra sosyal, sporsal ve sanatsal alanda kabuunu krdn söyledi.

Bu yönde birçok çalmann ve projenin hayata geçirildiini ve çalmalarn sürdüünü anlatan Yaman, geçmite vatandalarn piknik alan için kullandklar daha sonra bakmszlktan kimsenin gitmedii Kamor Parkn da ele aldklarn kaydetti.

Göreve geldiklerinde parkn deerlendirmesi için hemen çalmalara baladklarn, 65 dönümlük alan üzerine bir proje hazrlandn aktaran Yaman, öyle devam etti:

Projenin içinde kr lokantas, açk hava etkinliklerinin yaplaca amfi, iki ayr bölgede futbol, basketbol, tenis ve voleybol sahalar olacak. Bu spor alanlarna yakn ihtiyaçlarn giderebilecek lokanta ve kafeterya, yürüyü yollar yaplacak. Vatandalarn daha nezih bir alanda vakit geçirecekleri Kamor Parknda çalmalar youn bir mesaiyle sürüyor. Piknik alanlar oluturduk. Oturma gruplar, kamelyalar, farkl cinsli aaçlar, çocuklar için zaman geçirebilecekleri oyun alanlarn projeye koyduk. Gençler için temal alanlar oluturduk. Merdivene trmanma, zemine trmanma gibi faaliyet yapaca alanlar olacak. Kamor gerçekten de hemehrilerimizin vakit geçirebilecekleri çok güzel bir alan oluyor.

Manzaras ve havas güzel, aktivitenin bol olduu, herkesin yapabilecei bir eylerin bulunaca bir alan hazrlanacan söyleyen Yaman, park 2 ay sonra hizmetine sunacaklarn belirtti.

Gençleri çok önemsediklerini dile getiren Yaman, onlarn sabrszlkla bekledii Kamor Parknda çalmalarn ksa bir sürede bitirileceini kaydetti. Yaman, kente bütün giri noktalarnn yeillendirildiini, çalmalarn bu çerçevede süreceini sözlerine ekledi.

- Gençler sabrszlkla bekliyor

Vatandalardan Yasir Güne, atl durumdaki alann bu ekilde deerlendirilmesinin kendilerini çok mutlu ettiini söyledi.

Parkn bitmesini sabrszlkla beklediklerini ifade eden Güne, Daha çok biz gençlerin faydalanaca bir yer. Arkadalarla toplanp burada spor yaparak vakit geçirebileceiz. Burada artk terör algs krld. Daha çok turizm ve sporsal faaliyetler yaplyor. Bundan ötürü bata Cumhurbakanmz ve Valimiz olmak üzere herkese teekkür ediyoruz. diye konutu.

brahim Halil Gün de birçok alanda büyük eksiklikleri giderecek parkn bitmesini sabrszlkla beklediklerini dile getirerek, Valimizin el atmasyla park, yeni yaam alan oluyor. Tiyatro alan spor sahalar yaplyor. Hem gençler hem de yetienler için güzel oldu. Sabrszlkla tam bitmesini bekliyoruz. Cumhurbakanmza ve Valimize çok teekkür ediyoruz. Daha önce böyle faaliyetler olmuyordu. Allah onlardan raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git