Avcı: Hakemler karşı tarafın oyuncusu gibi

Amedspor’a karşı hakem ayrımcılığı siyasetin kutuplaştırıcı dilinden kaynaklandığını belirten kulübün Asbaşkanı İhsan Avcı, “Oynadığımız her maçta hakemler sanki karşı takımın oyuncusu" dedi.

Haberler 05.12.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2nci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor As Bakan hsan Avc yaanan hakem hatalarn deerlendirdi.

ET BR MÜCADELE YOK

Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takmlarn 5-6 il ile snrl kaldn vurgulayan Avc, Diyarbakr, Van ya da dier bölge illerinin eit bir mücadele yürütme konusunda dezavantajl olduunu söyledi. Bütçe açsndan ise Amedspor da dahil bölge kentlerinin takmlar kamusal kurumlardan sfra yakn bir destek alyor diyen Avc, Hatta daraltc yaklamlar ile karlayoruz. Sanayi kentleri dediimiz bu illerin takmlar ise hem kamu destei hem i insanlarnn destei ile zaten bizden 10 adm önde balyorlar dedi.

FELSEFES OLAN BR KULÜP

Bu dezavantajl duruma ramen mücadele ettiklerini belirten Avc, Amedsporun futbolun ötesinde felsefesi olan bir kulüp olduunu aktard. Amedsporu yaadmz corafyadaki kutuplatrc dile ramen bölgede yaayan tüm halklar buluturabilecek bir üst kimlik olarak düünüyoruz diyen Avc, ötekilerin takm olarak tarif ettii Amedsporun bu anlayndan kaynakl basklar ile karlatn kaydetti. Bu basklarn en barizinin hakem hatalar ile yaandnn altn çizen Avc, 11inci haftaya girdik, oynadmz maçlarda hakemlerin çok bariz, sanki kar takmn oyuncusu gibi davranp malubiyetimize neden olacak yaklamlar oldu. 11 haftada aleyhimize 7 penalt verildi. Penaltdan yediimiz 7 golün dndaki 6 golün tamam da hakszca verilmi duran toplardan yaratlan frsatlar sonucu oldu ifadelerini kulland.

MAç SAHADA KAZANILMALI

Futbolun sahada kazanlmas gerektiinin altn çizen Avc, maçlarn saha d faktörler ile deil, oyuncularn alnteri ile kazanlmas gerektiini söyledi. Devreye hakem, federasyon, bürokratik engellerin girmemesi gerektiini belirten Avc, Böyle olacaksa peinen Amedspor siz maça gelmeyin. Biz sizi malup sayacaz desinler. Bizde bilelim ki bu kadar gereksiz masraf yapmayalm. Oysa sporda ahlak, erdem deerleri olmaldr diye konutu.

Yaadklar bir dier skntnn ise seyircisiz oynanmas gereken maçlarda rakip takmlarn tribüne seyirci almas olduunu aktaran Avc, unlar söyledi: Pandemiden kaynakl tribünler 20er kiilik protokol ile snrldr. Fakat gittiimiz tüm deplasman maçlarnda tribünlerde rakip takmlarn yüzlerce taraftarn görüyoruz. Hem pandemi koullar ortadan kaldrlyor hem de orada olmamas gereken taraftarlarn takma oluturduu dezavantaj yüzünden sknt yayoruz. Öyle ki burada oynadmz son Kocaelispor maçnda bile bunu yaadk. l Spor Müdürlüüne localar kullanmak için 110 bin lira yatrdk. Ama deplasman takm olan Kocaelisporun taraftar grubu bizim parasn ödediimiz devlet protokolü için ayrlm localara usulsüz bir ekilde yerleti. Bu açkça Amedspora kar taraf olmaktr.

KUTUPLATIRICI DL

Siyasetin kutuplatrc, çattrc dilinin insanlarda travma yarattna dikkat çeken Avc, Amedsporun felsefesi ve hitap ettii kitle nedeniyle kutuplatrc dilden etkilenen hakemlerin hatalar ile karlatklarn kaydetti. Bir takm, sahada emek veren oyuncular ya da ona destek veren taraftar ve yönetimin emeini hiçe sayan bir yaklamn tarifi yoktur diyen Avc, Bu kadar taraf olan hakemler ülke futboluna zarar veriyor. Özellikle MHKnin bu konuda sorumluluk almasn ve bize kar uygulanan tavrn ortadan kaldrlmasn istiyoruz. Federasyon ise bir takm dlayan bu tavrlara kar bir önlem almaldr. Yaptmz itirazlara bugüne kadar bir dönü yaplmad. Bekliyoruz acaba bir yaptrm olacak m diye dedi.

Ana Sayfaya Git