Avcı ile öğrencisi Belözoğlu’nun ilk düellosu

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Trabzonspor, zirve yarışındaki Medipol Başakşehir ile yarın karşılaşacak. Başakşehir'de 2 kez görev yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencisi Emre Belözoğlu ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Rakipleriyle olan puan farkını korumak isteyen Trabzonspor'da zorlu maç öncesinde savunma hattındaki sakatlıklar nedeniyle kadro belirsizliği de yaşanıyor.

Haberler 25.12.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligde 45 puanla zirvenin sahibi Trabzonspor, 19uncu haftasnda 32 puanla ligin 3üncü srasndaki Medipol Baakehiri arlayacak. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avc yarnki karlamada, 2006-2011 ve 2014-2019 yllar arasnda 2 kez teknik direktörlüünü yapt stanbul ekibine kar yarrken, görev ald dönemde Baakehirde forma giyen ve u an takm yöneten örencisi Emre Belözoluna kar da mücadele edecek. Yaklak 3 ay önce Medipol Baakehirde göreve balayan teknik direktör Emre Belözolu ise, 2015-2019 yllarnda hocas olan Abdullah Avcya kar teknik direktörlük kariyerinin ilk snavn verecek.

Avc, toplam 10 yl çaltrd Medipol Baakehire kar, Trabzonsporun hocas olarak 3üncü kez rakip olacak. Önceki 2 karlamay kazanan Abdullah Avc, geçen sezon TFF Türkiye Süper Kupas finalinde karlat Baakehiri devirerek kupay kazanmt.

SAVUNMA HATTI BELRSZ

Medipol Baakehire kar kaybetmek istemeyen bordo mavili takmda yaanan son sakatlklar, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcy düündürüyor. Sakatl bulunduu için Nwakaeme, Gervinho gibi önemli oyuncularndan yararlanamayan Trabzonsporda savunma hattnn önemli ikilisi Edgar Ie ile Vitor Hugonun da sakatlanmas, Avcy ideal savunmasn deitirmek zorunda brakacak.

Zorlu karlama öncesinde 4 önemli oyuncusundan yoksun olan Avcnn, Edgar ve Hugonun yerine savunmaya Hüseyin Türkmen ve Denswil ikilisini konumlandrmas bekleniyor. Bordo mavili ekipte ayrca savunmada Ahmetcan Kaplann da forma giyme ans bulunurken, orta saha oyuncusu Berat Özdemirin de sürpriz olarak stoper mevkiine geçme ihtimali bulunuyor.

5 YILLIK HASRET

Karadeniz frtnas ile rakibi Medipol Baakehir, Süper Ligde bugüne kadar 26 kez karlat. Bu karlamalarda Trabzonspor 10 kez galip gelirken 8 kez de rakibine malup oldu, 8 karlama ise beraberlikle sonuçland. Rakibiyle Süper Ligde 27. kez karlamaya hazrlanan Karadeniz ekibi, 2015 ylnda oynanan lig maçndan bu yana Baakehiri evinde yenemedi. Bordo mavililer yarn 5 yllk hasrete son vermek için sahaya çkacak.

TARAFTARLARDAN MAçA BÜYÜK LG

Sezonun ilk devresini zirvede kapatmay garantileyen bordo mavililerin Baakehir ile olan kapan maçna taraftarn ilgisi büyük oldu. Son rakamlara göre Trabzonspor-Medipol Baakehir maç için 39 bin 200 bilet satlrken tribün doluluk oran yüzde 96 olarak gerçekleecek.

KART SINIRI VE CEZALILAR

Trabzonsporda yarn oynanacak Medipol Baakehir karlamasnda ilk 11de olmas beklenen Djaniny, Bakasetas ve Siopis kart snrnda bulunuyor.

Rakip takm Medipol Baakehirde ise, sakatl nedeniyle Tolga Cierci forma giyemezken, GZT Giresunspor maçnda kart gören Ömer Ali ahiner Trabzonspor maçnda kadroda yer almayacak.

TRABZONSPORUN MUHTEMEL 11

Trabzonsporun yarn oynanacak Medipol Baakehir karsnda sahaya çkmas beklenen muhtemel 11i öyle:

Uurcan çakr, Bruno Peres, Hüseyin Türkmen, Denswil, Trondsen, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Hamsik, Djaniny, Cornelius

Ana Sayfaya Git