'Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda madalya bekliyoruz'

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Atalı, "Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda kadın kılıç takımımızla hedeflerimiz büyük, onlardan madalya bekliyoruz." dedi.

Haberler 19.06.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Bakan Murat Atal, Almanyann Düsseldorf kentinde devam eden Avrupa Eskrim ampiyonasna ilikin yaplan açklamada bulundu.

Türkiye olarak eskrimde 4-5 yldr bir sçrama içerisinde olduklarn belirten Atal, Bir taraftan yetenekli sporcularmzla artk madalyalar peindeyiz. Bu madalyalarn bir ksm birkaç yldr gelmeye balad. Bir taraftan da eskrimi tabana, geni kitlelere yayarak sporcu saysn arttrmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede u anda faal olarak yaklak 4 bin civarnda sporcular olduunu kaydeden Atal, Bu sporu üç branta da yaygnlatrmaya çalyoruz. Yetenekli sporcularmzla özel turnuvalarda, Avrupa ampiyonasnda, dünya ampiyonasnda baarlar peindeyiz. Yldzlarda, gençlerde Avrupa ampiyonluklar, dünya ampiyonluklar aldk. imdi de büyüklerde Avrupa ve dünya ampiyonluu ile olimpiyat hedeflerimiz var. eklinde konutu.

En güçlü olduklar kategorinin kadn klç olduunu dile getiren Murat Atal, Erkek klçta da Enver Yldrm ile büyük hedeflerimiz var. Kadn klçta hem ferdi hemde takm olarak katlyoruz. Kadn klç takmmzla hedeflerimiz büyük, onlardan madalya bekliyoruz. dedi.

Eskrim sporu hakknda bilgi veren Atal, u deerlendirmede bulundu:

Eskrim biraz farkl bir spor. Sporcunun o andaki psikolojisi, hakemin o andaki durumu, anlk faktörlerle de bazen sürprizler olabiliyor. Kadn sporcularmzda gerek ferdi gerekse takm olarak madalya ansmz var. Erkek sporcumuz Enver Yldrm da madalya alabilir. Tabii madalya alamamakta çok büyük bir baarszlk olarak görülmemeli, madalya getirirsekte bu sürpriz olarak görülmemeli.

10 sporcu mücadele ediyor

ampiyonada Türkiye adna klç ve flöre branlarnda 10 sporcu yaryor. Türkiye klç kategorisinde 6, flörede ise 4 sporcu ile madalya mücadelesi veriyor.

40 ülkeden 449 sporcunun yer ald ampiyona 22 Haziranda sona erecek.

Ana Sayfaya Git