Avrupa liglerinde işler kızışıyor!

Avrupa'nın 5 büyük liginde heyecan devam ediyor. Real Madrid, Paris Saint Germain ve Bayern Münih liglerinde liderliklerini korurken, Premier Lig ve Seri A'da zirve yarışı kızışıyor.

Haberler 23.03.2022 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL (HA) - Avrupann 5 büyük liginde heyecan devam ediyor. Real Madrid, Paris Saint Germain ve Bayern Münih liglerinde liderliklerini korurken, Premier Lig ve Seri Ada zirve yar kzyor.

Avrupann 5 büyük liginde zirve yar heyecan devam ediyor. La Ligada Real Madrid, Fransa Lig 1de Paris Saint Germain ve Bundesligada Bayern Münih zirvede daha rahat konumda yer alrken, Premier Ligde Manchester City ve Liverpool yar kzyor. Seri Ada ise son hafta Inter zirve yarnda puan kayb yaayan tek takm olurken Milan zirvedeki yerini korudu.

Liverpool, puan farkn 1e indirdi

Premier Ligde Manchester City, Crystal Palace deplasmanndan golsüz beraberlikle dönerken 70 puanla liderliini korudu. En yakn takipçisi Liverpool, Londra temsilcisi Arsenali deplasmanda Diogo Jota ve Roberto Firminonun golleriyle 2-0 malup ederek 69 puanla 2. sradaki yerini korudu. Zirve yar oldukça kzrken iki bakent temsilcisinden Chelsea 59 puanla 3. srada, Arsenal 54 puanla 4. srada yer alyor. Bir sonraki hafta lider Manchester City, düme hattnda yer alan Burnleye konuk olacak. Liverpool ise son maçta deplasmanda Southampton 2-1 ile geçerek ligde kalma ümitlerini yeerten Watfordu arlayacak.

El Clasiconun kazanan Barça

La Ligann 29. haftas El Clasicoya sahne oldu. Lider Real Madrid, Santiago Bernabeuda Barcelonay arlad. Karlamay konuk ekip 4-0 kazand ve ligdeki çkn sürdürdü. Sevilla, Real Sociedad ile golsüz berabere kalrken, UEFA ampiyonlar Liginde Cristiano Ronaldolu Manchester United devre d brakan Atletico Madrid ise zorlu maçta Rayo Vallecano deplasmanndan 1-0lk galibiyet ile döndü. Bu sonuçlarla Real Madrid 66 puanla liderliini korurken, 57 puanl Sevilla ikinci, bir maç eksik olan 54 puanl Barcelona üçüncü, ayn puanl Atletico Madrid ise 4. srada yer ald.

Seri Ada zirve kark

Seri Ada zirve yar içindeki takmlardan sadece Inter haftay kaypla kapatt. UEFA ampiyonlar Liginde ngiliz temsilcisi Liverpoola elenen Milano ekibi, ligde de sahasnda arlad Fiorentina ile 1-1 berabere kalarak rakiplerinin 3 puanla kapatt haftada 2 puan kaybetmi oldu. Milan, deplasmanda Cagliariyi 1-0la geçerken, Napoli sahasnda Udineseyi 2-1, Juventus da Salernitanay 2-0 malup ederek haftay kaypsz geçti. Bu sonuçlarla lider Milann 66, ikinci Napolinin 63, bir maç eksik olan üçüncü Interin 60, dördüncü Juventusun 59 puan bulunuyor.

Seri Ada bir sonraki hafta Milan, Bolognay arlarken Napoli ise Atalantaya konuk olacak. Haftann maçnda Juventus, sahasnda geçen senenin ampiyonu Interi arlayacak.

Bayern 2 hafta sonra galip

Bundesligada lider Bayern Münih, iki haftalk beraberlik serisinden sonra bu hafta sahasnda Union Berlini 4-0 malup etti. En yakn takipçisi Borussia Dortmund ise Köln deplasmanndan 1-1lik beraberlik ile döndü. Ligde son 9 yln ampiyonu Bayern, 63 puanla zirvedeki yerini korurken Borussia Dortmund 57 puanla 2. srada yer alyor. UEFA ampiyonlar Ligine grup aamasndan katlma yar veren Leverkusen 48 puanla üçüncü, Leipzig 45 puanla 4. srada yer alyor.

PSG 4 malubiyetin 3ünü son 5 haftada ald

Fransa Lig 1de Paris Saint Germain, en yakn takipçisi Marsilyann 12 puan önünde liderlik koltuunu koruyor. UEFA ampiyonlar Liginde Real Madride elendikten sonra takm içinde huzursuzluklarn ba göstermeye balad Paris temsilcisi, Monaco deplasmanndan 3-0lk malubiyet ile döndü. Bu sezon ligde 4 malubiyetin 3ünü son 5 maçta alan Paris Saint Germain 65 puanla lider durumdayken 53 puanl Marsilya 2. srada yer alyor. Son 5 karlamasn kazanarak çk yakalayan Rennes ise 52 puanla 3. srada bulunuyor. Öte yandan 2022 FIFA Dünya Kupas Avrupa Elemeleri play-off maçlar için liglere bir hafta ara verildi.

Ana Sayfaya Git