Avrupa şampiyonu halterci, Şırnak'ta yeni şampiyonlar yetiştiriyor

ŞIRNAKLI Avrupa Şampiyonu halterci İsmet Algül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 3'ü kız 15 sporcuya eğitim vererek, halter şampiyonalarına hazırlıyor.

Haberler 02.03.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2008 ylnda rekor krarak Avrupa ampiyonu olan Halterci smet Algül, imkanszlklar içerisinde ampiyon olduunu belirterek, imdiki olanaklarla gençlerin dünya ampiyonu bile olabileceini söyledi. 2003 yllnda beden eitimi öretmenin yönlendirmesi ile okulun bodrum katnda haltere baladn anlatan Algül, 2 kez Avrupa rekoru krarak ampiyon olduunu belirterek, hedefinin rnaktan yeni ampiyon halterciler yetitirmek olduunu söyledi.

smet Algül, Halter sporuna 2003 ylnda Arif Kran hocam sayesinde baladm. mkanlarmz yeterli deildi hatta hiç yoktu. Okullarn zeminlerinde, bodrum katlarnda çaltk. O zaman artlar da iyi deildi. Biz yine de ellimizden geleni yaptk, çok çaltk. Ailem ilk bata izin vermiyordu. Onlardan uzak durmam istemiyorlard. Sürekli yarmalara gidiyorduk. 1-2 ay kamplar sürüyordu. Yarmalar 1 hafta 10 gün sürüyordu. Hep uzak kalyordum ailemden. Ankaraya transfer oldum. Ylda 1-2 hafta gelebiliyorum ailemin yanna. Sonra baarlar elde etmeye baladmda ailem de ses çkarmad. Onlar da destek çkmaya balad. Ben o imkanszlklarla Avrupa ampiyonu olmusam, imdiki gençlerimiz bu imkanlarla inallah Avrupa ve dünya ampiyonu olurlar. Allaha ükür gittik birçok yerde madalyamz da aldk. rnakmz da, Allaha ükür ülkemiz Türkiyemizi de en güzel ekilde temsil ettik. Hedefim önümüzdeki yllarda hem rnakmz hem de Türkiyemiz adna güzel baarlar elde etmek dedi.

Türkiyenin doping nedeniyle Avrupa ampiyonalarndan men edilmesinden dolay bo oturmaktansa önümüzdeki yllarda Türkiyeyi Avrupa ve dünya ampiyonlarnda temsil edecek sporcular yetitirmek istediini ifade eden Algül, Eksikliklerimiz var. Malzeme eksiimiz var. Eofman, ayakkab gibi malzeme eksikliklerimiz var. Sporcularmza az bir destek çklrsa, eminim çok güzel baarlar gelecekdedi.

Yaklak bir yldr halter çalan rnak Spor Lisesi örencisi Müslüm Oan, öncelikli hedefinin Türkiye ampiyonluu olduunu belirterek, Hedefim önce Türkiye ampiyonu olup milli formay giymek. Sonrasnda Avrupa ve dünyada baarlar elde etmek istiyorum. 2 hafta önce Amasyada düzenlenen Türkiye halter müsabakalarna gittik. Orada 6nc oldum ama Avrupa ampiyonu hocamz sayesinde daha iyi yerlere geleceiz dedi.

KIZLAR HEDEFLERNZDEN VAZGEçMEYN

rnakta halter ile uraan birkaç kzdan biri olan Belgin Tarandr ise, olumsuzluklara ramen halter sporunu sevdiini ifade ederek, Halteri görünce çok ilgimi çekti. Halteri çok kötülüyorlard. Ailem de bu sporu yapmamam için çok bask yapt. Ama ben bu bran brakmadm. Hedeflerime ulamak için antrenmanlara geldim, çok çalyorum. Bamzda Avrupa ampiyonu olmu bir hocamz var. Hocamzn bize çok büyük katks var. Ben kuvvet kazandkça halter sporu, ailemin de ilgisini çekmeye balad. Ailem de beni artk destekliyor. u anda en büyük destekçim babam. Bütün kzlara sesleniyorum; hedeflerinizden vazgeçmeyin, gelin haltere bakn, deneyin dedi.

Ana Sayfaya Git