Avrupa’da sadece Süper Lig!

Avrupa liglerinde sona gelinirken, İspanya, İtalya ve Fransa’da şampiyon belli oldu. Birçok ligde yarış 2 takım arasında sürerken yalnızca Süper Lig’de 3 takım şampiyonluk potasında yer alıyor. Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş, ligi zirvede tamamlamak için kıyasıya bir yarış içinde.

Haberler 01.05.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liglerde sona yaklarken heyecan da hat safhaya yükseldi. Avrupann en önemli liglerinden spanya, talya ve Fransada ampiyonlar belli oldu. Bunun yan sra bir dier ampiyon da komu Yunanistanda netleti. ngiltere, Almanya, Portekiz ve Hollandada yar 2 takm arasnda kafa kafaya giderken Avrupada yalnzca 3 takmn ampiyonluk ansnn olduu ülke Türkiye.

Kritik haftalara girildi

Baakehir, Galatasaray ve Beiktan ampiyonluk yarnda olduu Süper Ligde kritik haftalara girildi. Son 5 lig maçnda yalnzca 1 galibiyet alabilen ve 10 puan kaybederek kredisini tüketen Baakehir, bu hafta Sivas deplasmannda boy gösterecek. Abdullah Avcnn ekibi 32. haftada Ankaragücünü arlayp bir sonraki haftada ise takipçisi Galatasaraya konuk olacak. Turuncu-lacivertlilerin son maç iç sahada Alanyasporla. 60 puanl Galatasaray ise, bu hafta 59 puan bulunan Beikta konuk edecek. ampiyonluun en kritik maçlarndan birisi olan derbide, iki takm da galibiyet kovalyor. Sar-krmzllar, derbinin ardndan önce Rize deplasmannda boy gösterecek ardndan iç sahada bir dier ampiyonluk aday Baakehiri konuk edecek. Fatih Terimin ekibinin son maç ise Sivas deplasmannda olacak. Son 6 maçnda ald galibiyetlerle bir anda zirveye ortak olan Beikta, bu hafta Galatasaray malup ederse sralamada rakibini geçecek. enol Günein örencileri, derbinin ardndan önce Alanyasporu konuk edecek, ardndan Trabzonspor ile deplasmanda kar karya gelecek. Siyah-beyazllarn son maç iç sahada Kasmpaa ile.

Messi sezona damga vurdu

spanyada Barcelona, bitime 3 hafta kala 26. ampiyonluuna ularken, sezona damgasn vuran isim Messi oldu. Barcelonada A takm formasn ilk olarak 2004-2005 sezonunda giyen yldz futbolcu, son 15 sezonda 10. ampiyonluuna ulaarak bu alanda da tarihe geçti. La Ligada 35 maçta 83 puan toplayan Barça, 74 puanl Atletico Madridin önünde ampiyonluunu ilan ederken, Messinin bu sezonki performans dikkatlerden kaçmad. Arjantinli oyuncu bu sezon hem gol krallnda hem de asist krallnda zirvede yer ald. La Ligada 32 maçta forma giyen Messi, 34 gol atarken 15 de asist yaparak 49 gole direkt etki ederek takmn ampiyonlua tad. Barcelona elde ettii bu ampiyonlukla toplamda 26. kez mutlu sona ulat.

Paris Saint Germain, taraftarn 3 hafta bekletti

Fransa Ligue 1de 30 hafta sonunda yalnzca 1 malubiyet alarak 81 puan toplayan Paris Saint Germain, alaca bir galibiyetle ampiyonlua ulaacakt. Ancak önce deplasmanda Lillee 5-1, ardndan yine deplasmanda Nantesa 3-2 malup oldu. Taraftarlarn 3 hafta boyunca ampiyonluk için bekleten PSG, 33. hafta karlamasnda Monacoyu 3-1 malup ederek ligi zirvede bitirmeyi garantiledi.

Juventusun rakibi yok

Sezon banda kadrosuna Cristiano Ronaldoyu katan Juventus, talya Liginde mutlu sona ulaarak üst üste 8. ampiyonluuna imza att. çizmede son yllarda rakibi olmayan Zebralar, 33. haftada karlat Fiorentinay 2-1 malup ederek bitime 5 maç kala ampiyonluunu garantiledi. Portekizli yldz Ronaldo bu sezon 28 lig maçnda 20 gol atarken 11 de asist yaparak takmnn ampiyonluunda etkili oldu.

PAOK 34 yl sonra zirvede

Yunanistan Liginde PAOK, tam 34 yl sonra ampiyonlua ulat. Olympiakosun 7 yllk zirve egemenlii, geçtiimiz yl AEKnn ampiyonluunun sonrasnda yklmt. Bu sezon Olympiakosa geçit vermeyen dier ekip PAOK oldu. PAOK, ligde 3. ampiyonluuna ulat.

ngiltere, Almanya, Hollanda ve Portekizde kyasya yar

Avrupann en önemli liglerinden ngiltere, Almanya ve Hollandada kyasya bir ampiyonluk yar yaanyor. Premier Ligde bitime 2 hafta kala 92 puanl Manchester City zirvede yer alyor. Citynin takipçisi ise 91 puan bulunan Liverpool. Guardiolann ekibi son 12 maçndan da galibiyetle ayrlarak hata yapmazken, Kloopun takm Liverpool, bu süreçte ald 3 beraberlikle zirveyi rakibine kaptrd. Almanyada da Borussia Dortmund, son 4 maçta ald 2 malubiyetle zirveyi Bayern Münihe kaptrd. Ligin bitimine 3 hafta kala Bayernin 71, Dortmundun 69 puan bulunuyor. Hollandada Ajax ile PSVnin zirve yar burun buruna gidiyor. Ligin bitimine 2 hafta var ve iki takm da 80 puanda. Avrupann bir dier önemli ligi Portekizde de Benfica avantajl. Ligin bitimine 3 hafta kala Benfica 78, Porto ise 76 puanda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git