Avrupa'nın 4 büyük liginde görünüm

Avrupa'nın en büyük futbol ülkeleri kabul edilen İspanya ve Almanya'da ilk, İngiltere ile Fransa'da ise ikinci hafta karşılaşmaları yapıldı.

Haberler 20.08.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupann en büyük futbol ülkeleri kabul edilen spanya (La Liga) ve Almanyada (Bundesliga) ilk, ngiltere (Premier Lig) ile Fransada (Ligue 1) ikinci hafta karlamalar oynand.

ngilterede Liverpool, spanyada Real Madrid, Almanyada Borussia Dortmund, Fransada ise Olympique Lyon, haftay lider kapad.

Avrupann dier büyük futbol ülkesi talyada (Serie A) ise 2019-2020 sezonu lig maçlar, hafta sonu balayacak.

Premier Lig

Sezona iyi balayan Liverpool, deplasmanda Southampton 2-1 yenerek ikide iki yapt.

Haftann merakla beklenen maçnda son ampiyon Manchester City, sahasnda Tottenham ile 2-2 berabere kald.

Evinde Burnleyyi 2-1 malup eden Arsenal, 6 puan elde eden dier takm oldu.

Milli futbolcu çalar Söyüncünün forma giydii maçta Leicester City, Chelsea deplasmanndan 1-1lik beraberlikle döndü.

Yoluna kaypsz devam eden Liverpool, averajla Arsenaln önünde liderlie yükseldi. ki takmn ardndan 4er puanl Manchester City, Brighton Hove Albion, Tottenham, Bournemouth, Sheffield United ve Everton sraland.

Ligde ikinci hafta, bu akam oynanacak Wolverhampton-Manchester United maçyla tamamlanacak.

La Liga

Real Madrid, Celta Vigo deplasmannda 3-1 kazanarak sezonun ilk haftasnda liderlie yerleti. Madrid ekibi, puan tablosunda 27 ay sonra ilk kez Barcelonann önünde yer ald.

Son ampiyon Barcelona, konuk olduu Athletic Bilbaoya son dakikalarda yedii golle 1-0 boyun edi.

Sevilla, deplasmanda Espanyolu 2-0, Atletico Madrid de sahasnda Getafeyi 1-0 yendi.

La Ligann ilk haftas sonunda Real Madrid, att gol fazlasyla 7 takmn önünde ilk sray ele geçirdi. Ligde ilk hafta 3 puan alan dier takmlar Sevilla, Mallorca, Valladolid, Alaves, Athletic Bilbao, Atletico Madrid ve Osasuna oldu.

Bundesliga

Borussia Dortmund, Augsburgu arlad maç 5-1 kazanarak sezona iyi balangç yapt.

Son ampiyon Bayern Münih, sahasnda Hertha Berlin ile 2-2 berabere kald ve lige puan kaybyla girdi.

Union Berlin deplasmannda 4-0 kazanan Leipzig ve evinde Mainz 05i 3-0 ile geçen Freiburg, haftay farkl galibiyetlerle kapad.

Werder Bremene konuk olan Fortuna Düsseldorf, milli futbolcular Kenan Karaman ve Kaan Ayhann birer gol att müsabakay 3-1 kazand. Ev sahibi takmda ise Ömer Toprak ve Nuri ahin, mücadeleye ilk 11de balad.

Bundesligann ilk haftasn 3 puanla tamamlayan kulüplerden Borussia Dortmund, att gol fazlasyla Leipzigin önünde zirvenin sahibi oldu. ki takmn ardndan üçer puanl dier ekipler Freiburg, Fortuna Düsseldorf, Bayer Leverkusen, Wolfsburg ve Eintracht Frankfurt sraland.

Ligue 1

Olympique Lyon, sahasnda Angersyi 6-0 gibi farkl bir skorla geçerek ikide iki yapt.

lk haftay kaypsz geçen son ampiyon Paris Saint-Germain (PSG), ikinci maçnda konuk olduu Rennese 2-1 kaybetti. Rennes bu galibiyetle 6 puana ulat.

Nimes deplasmannda 2-1 galip gelen Nice, 6 puana ulaan dier bir takm oldu.

Mehmet Zeki çelik ve Yusuf Yazcnn forma giydii mücadelede Lille, Amiens deplasmanndan 1-0 malup ayrld. Yusuf Yazc, Lillede ilk kez bir maça ilk 11de balad.

Ligde Olympique Lyon, averajla Nice ve Rennesin önünde liderlikte yer ald. Bu iki takm, dörder puanl Metz, Reims, Saint Etienne ve Toulouse takip etti.

Ana Sayfaya Git