Ay yıldızlılar Destan yazdı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Fransa'yı 2-0 mağlup etti.

Haberler 10.06.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EURO 2020 (Avrupa Futbol ampiyonas) Elemeleri H Grubunda, A Milli Takmmz, son dünya ampiyonu Fransaya hezimeti yaatt. Türkiye, Fransz Milli Takmn sahada silerek 2-0 malup etti.

Zorlu maçta Milliler, Kaan Ayhann golüyle üstünlüü yakalad. 40. dakikada sahneye Cengiz Ünder çkt. H Grubundaki ilk iki maçnda Arnavutluku 2-0 ve Moldovay 4-0 yenen A Milli Takm, son dünya ampiyonu Fransaya da üstünlük kurdu. Grubunda üst üste üçüncü galibiyetini alan ve puann 9a çkaran Türkiye, liderlie yükseldi.

Konya Büyükehir Belediye Stadnda rakibini konuk eden A Milli Takm, ilk yarda Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder ile bulduu gollerle 2-0 üstünlük yakalad. kinci yarda üstünlüünü koruyan milliler, sahadan 2-0 galibiyetle ayrld.

H Grubundaki ilk iki maçnda Arnavutluku 2-0 ve Moldovay 4-0 yenen A Milli Takm, son dünya ampiyonu Fransaya da üstünlük kurdu. Grubunda üst üste üçüncü galibiyetini alan ve puann 9a çkaran Türkiye, liderlie yükseldi. Grupta ilk malubiyetini alan Fransa ise 6 puanla ikinci sraya geriledi.

- Fransaya kar tarihi galibiyet

Milli takm, tarihinde ilk kez Fransaya üstünlük salad. Rakibiyle 10 yl sonra kar karya gelen milli takm, sahadan galibiyetle ayrlmasn bildi.

Rakibiyle ilk kez 1996da karlaan milli takm, sahadan 4-0lk malubiyetle ayrld. 2000deki özel karlamada rakibine yine 4-0 yenilen A Milli Takm, 2003te Konfederasyon Kupas mücadelesinde 3-2 malup olmaktan kurtulamad.

Fransaya 2009daki özel maçta 1-0 yenilen Türkiye, 2020 Avrupa ampiyonas Elemelerinde rakibini 2-0 malup ederek anszln krd.

ki takm arasnda oynanan 5 maçta Türkiye 4 gol atarken, Fransa 12 gol buldu.

- Hem hücumda hem savunmada baarl

Türkiye, elemelerde hem hücumda hem savunmada baarl futboluna devam etti. H Grubunda fileleri 8 kez havalandran milliler, üçüncü maçta da kalesini gole kapatmay baard.

- enol Güne yönetiminde 2019daki galibiyet serisi sürüyor

Ay-yldzl ekip, Fransa galibiyetiyle teknik direktör enol Güne yönetiminde 2019 ylndaki beinci maçn da kazand. Milliler, ikinci kez takmn bana geçen Güne yönetiminde üst üste beinci galibiyeti ald.

Günein teknik direktörlüünde bu yl oynad ilk maçta deplasmanda Arnavutluku Burak Ylmaz ve Hakan çalhanolunun golleriyle 2-0 yenen A Milli Takm, yln ikinci maçnda Eskiehirde Moldovay 4-0 malup etti. Antalya oynad özel maçlarda Yunanistana 2-1, Özbekistana da 2-0 üstünlük kuran Türkiye, 2020 Avrupa ampiyonas Elemelerinde ise Fransay 2-0 malup etmeyi baard.

Bu arada ay-yldzl ekip, 2020 Avrupa ampiyonas Elemeleri H Grubunda 11 Haziran Sal günü deplasmanda zlanda ile karlaacak.

- Saha ortasnda büyük sevinç

Karlamann ardndan teknik direktör enol Güne ve milli futbolcular, saha ortasnda galibiyeti kutlad. Ay-yldzl oyuncular, daha sonra tek tek tribünleri dolaarak taraftarlarla galibiyetin cokusunu yaad.

Ana Sayfaya Git