Ayağa Kalkmak İstiyor

Diyarbakırlı fanatik Beşiktaş taraftarı kelebek hastası Cumali Yaman, en büyük hayalini geçtiğimiz hafta Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçına giderek gerçekleştirdi

Haberler 26.09.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde 16 yl önce hayata gözlerini açan Cumali Yaman, genetik bir hastalk olan ve halk arasnda kelebek hastal olarak bilinen epidermolozis bullosa hastal ile dünyaya geldi. Vücudunun hemen her bölgesinde oluan yaralar nedeni ile çok zorlu bir çocukluk geçiren Cumali, yatlar gibi okula gidip eitim hayatna da devam edemedi. Hastal nedeni ile önce elleri ardndan da ayaklar kapanan Cumali, tekerlekli sandalyeye mahkum kalarak hayatn sürdürmeye balad. Bunca olumsuzlua ramen Cumaliyi hayata balayan en büyük ak Beikta oldu. çocukluundan beri tuttuu takmnn hiçbir maçn kaçrmayan Cumalinin en büyük hayali, onu hayata balayan takmnn maçna gidip futbolcularla tanp imzal formalarn almakt.

SOSYAL MEDYA HAYALN GERçEKLETRD

Bu hayalini gören Kelebeklerin Rüyas Yardmlama ve Dayanma Dernei yetkilileri, Cumalinin bir videosunu çekip sosyal medyada yaynlad. Cumalinin isteini gören Beiktal yetkililer, dernek yetkilileri ile iletiime geçip Cumaliyi Beikta-Atiker Konyaspor maçna davet etti. Geçtiimiz hafta maça giden Cumali, Beiktal Cenk Tosunun sürdüü tekerlekli sandalye ile seremoniye çkarak hayatnn en mutlu gününü yaad. Burada futbolcularla tanp formasna imza attran Cumalinin sevinci, Beiktan maç 2-0 kazanmasyla iki kat artt. Hayatnn en güzel anlarn stanbulda geçiren Cumali, daha sonra tekrar Diyarbakrn yolunu tuttu.

16 YAINDAK CUMAL, 5 YAINDA GB GÖRÜNÜYOR

Beikta hayalinin ardndan tekrar memleketine gelen Cumali, gururla tad imzal formasn üzerinden hiç çkarmad. 16 yanda olmasna ramen 5 yandaki çocuklar gibi görünen Cumali, hastal nedeni ile el ve ayaklarnn kapanmasnn ardndan tekerlekli sandalyeye mahkum kald. Kan deerleri çok az olan Cumali, yatlar gibi okula gidip futbol oynayaca günün hayalini kurmaya balad.

Cumali Yaman, fanatik Beikta taraftar olduunu söyledi. Cumali, 16 yandaym. Fanatik Beikta taraftarym. Geçen hafta Beikta maçna gittim ve maç izledim. En çok bunu istiyordum. Futbolcular gol atnca çok sevindim, alk çaldm. Hayatm boyunca en çok istediim ey Beikta maçna gitmekti. Ayaklarm kapal, imdi ayaklarmn açlmasn istiyorum, ben de top oynamak istiyorum. Formam Beiktal futbolculara imzalattm çok mutlu oldum dedi.

KELEBEK HASTALARININ MORALE HTYACI VAR

Kelebeklerin Rüyas Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan enay çalr, Cumalinin 16 yanda olduunu ve çermik ilçesinde yaadn söyledi. çalr, Cumalinin her frsatta istedii, hayali olan Beikta maçna gitmekti. Yanma gelip alad, Beikta maçna gitmek istediini ve Cenk Tosun ile tanmak istediini söyledi. Biz de bunu videoya çekip sosyal medyada yaynladk. Paylatmzn hemen ertesinde Beikta yönetimi bize ulat. Cumaliyi arlamak istediklerini ayn zamanda Cenk Tosun ile seremonide yer alacan söylediler. Bütün masraflar Beikta yönetimi karlad ve bizi davet ettiler. Atiker Konyaspor maçna gittik. Cenk Tosun ile seremoniye çkt. Cenk Tosun gol attktan sonra Cumalinin sevincini tarif edemem. Bizim kelebeklerin tedavisi yok ama moral onlar için çok önemli. Toplumun onlar sevdiini görmeleri onlar çok mutlu ediyor. Sadece Beikta deil, bunu dier büyük takmlardan da bekliyoruz. Cumalinin kan deerleri çok düük, ara ara kan takviyesi yaplyor. Kan seviyesi normal bir seviyeye geldii zaman önce aylaklarn ameliyat ettirmeyi istiyoruz. Cumalinin imdiki en büyük hayali ayaklarnn açlp akranlar gibi top oynamak istiyor. nallah o hayalini de gerçekletiririz diye konutu. (HA)

Ana Sayfaya Git