Aydın: 'Rahatladık'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesiyle ilgili, "Belirsizlik sporcularımızı da olumsuz etkilemişti. Belirsizliğin sona ermesinden dolayı rahatladık." ifadelerini kullandı.

Haberler 25.03.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydn, yapt yazl açklamada, gürete daha önce Macaristan ve Bulgaristanda düzenlenmesi planlanan olimpiyat elemelerinin koronavirüs salgn nedeniyle ertelendiini hatrlatt.

Sporcularn günlerdir antrenman yapamadna iaret eden Aydn, Telefon yoluyla sürekli kendilerini takip ettik. Ama bu belirsizlik sporcularmz da olumsuz etkilemiti. Bu erteleme kararyla belirsizlik ortadan kalkt. Kararn ülkemiz için hayrl olmasn diliyorum. Belirsizliin sona ermesinden dolay rahatladk. deerlendirmesinde bulundu.

Aydn, önceliin insan sal olduunun altn çizerek, unlar kaydetti:

imdi öncelikle bu virüsün ülkemizden tamamen gitmesini bekleyeceiz. Yetkililerin uyarlarn dikkatle takip etmeye devam edeceiz. Biz her zaman önce salk diyoruz. Tehlike geçtikten sonra teknik heyetimizle birlikte yeni bir çalma program hazrlayacaz. Ardndan da UWWnin belirleyecei tarihlerde yaplacak kotalarda baarl olup, 2021de Tokyo Olimpiyatlarnda yine Türkiyenin en baarl bran olmak için mücadele edeceiz.

Milli güreçi Taha Akgülün olimpiyatlar öncesi sakatlk yaamasyla morallerinin bozulduunu aktaran Aydn, Taha Akgül bizim en büyük altn madalya adaymz. Dolaysyla bu erteleme onun da daha iyi hazrlanmasn salayacaktr. eklinde görü belirtti.

Musa Aydn, açklamasnn sonunda tüm vatandalara seslenerek, u an tüm dünya önemli bir salk tehlikesiyle kar karya. Lütfen iiniz olmad sürece evden çkmayn. Evde kal, salkl kal Türkiye. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git