Aykut Kocaman: “Alex’in kullanıldığını düşünüyorum”

Türk futbolunun önde gelen antrenörlerinden Aykut Kocaman, Tivibu Spor kanalında yayınlanan Her Gün Spor programına konuk oldu.

Haberler 28.01.2022 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL (HA) - Türk futbolunun önde gelen antrenörlerinden Aykut Kocaman, Tivibu Spor kanalnda yaynlanan Her Gün Spor programna konuk oldu. Kocaman, Ne Alex ne de baka bir oyuncu ile ilgili hiçbir zaman duygularmla hareket etmedim. Rakamlar ortada, ben art niyetli olsam, nasl olacak böyle bir ey? Bu konular gündeme getiren art niyetli gruplar var, Alexin, bu organize durum tarafndan biraz kullanldn düünüyorum. Fenerbahçenin asl sorunu Fenerbahçeyi oluturan dinamiklerin birbirine kar olmas dedi.

Türk Telekom, dijital TV platformu Tivibu ile spor dünyasna ilikin gündem ve içerikleri izleyiciyle buluturmaya devam ediyor. Farkl spor dallarndan içerikler sunan platform, moderatörlüünü çidem Günal ve gazeteci Altan Tanrkulunun üstlendii Her Gün Spor programnda Aykut Kocaman arlad. Programda; Spor Toto Süper Liginde bu sezon mücadele eden takmlarn performans, deneyimli teknik adamn Fenerbahçe Spor Kulübündeki tecrübeleri ve Türk futboluna dair önemli gelimeler ele alnd. Kocaman, Fenerbahçenin teknik direktörlüü döneminde Alexle ilgili yaanan tartmalara da deindi.

Büyüklerle Anadolu takmlar arasndaki makas kapand

Deneyimli Teknik Direktör Kocaman, ligde mücadele eden büyük takmlarla ilgili olarak u deerlendirmeyi yapt: Büyük takmlar ile Anadolu takmlarnn artlar birbirine yaknlat. Ekonomik makas daralrken oyuncu kaliteleri ve yabanc oyuncu saysndaki artlarla ilgili de fark kapand. Bu durum normal hale gelmeli.

1996 ylnda Trabzonspor-Fenerbahçe maçnn 84. dakikasnda att gol ile Fenerbahçeye ampiyonluk getiren Kocaman, Trabzonspor daha az baarl diyemezdik, sadece biz son hamleyi yapabildiimiz için ampiyon olabildik. Kazananla birlikte yolculuk yapan takm da desteklemek gerekiyor. Bir anda çok ey deiebilir, var olan emekleri ykmak sportif anlamda kültürsüzlük oluturur diye konutu.

Alex kariyerinde en çok benim dönemimde baarlyd

Fenerbahçenin son zamanlardaki durumunu da ele alan Aykut Kocaman, takmn teknik direktörlüünü yapt dönemde en deerli oyunculardan biri olan Alex De Souzann da u anda antrenörlük yaptn belirterek, imdi beni daha iyi anlayacak dedi. Kocaman sözlerine öyle devam etti: Ne Alex ne de baka bir oyuncu ile ilgili hiçbir zaman duygularmla hareket etmedim. Rakamlar ortada, ben art niyetli olsam, nasl olacak böyle bir ey? Bu konular gündeme getiren art niyetli gruplar var, Alexin, bu organize durum tarafndan biraz kullanldn düünüyorum. Fenerbahçenin asl sorunu Fenerbahçeyi oluturan dinamiklerin birbirine kar olmas.

Fenerbahçe, Sakaryaspor ve stanbulspor gibi büyük takmlarda forma giyme ans bulan Aykut Kocaman futbolculuk kariyerini toplamda 3 kere gol kral olarak taçlandrd. Jübilesinin ardndan çeitli takmlarda antrenörlük yapan Aykut Kocaman, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörlüüne getirildi ve ayn sezonda takmn ampiyonlua ulatrd. En son Baakehir Futbol Kulübünü çaltran Aykut Kocaman Ekim 2021de görevinden ayrld.

Ana Sayfaya Git