Azimleri Şampiyon Yaptı!

Diyarbakır’ın hokey takımı, bütün imkansızlıklara göğüs gererek önemli derecelere imza attı

Haberler 10.06.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hokey sahas olmad için futbol sahasnda krk sopa ve yrtk kyafetlerle maçlara hazrlanan sporcular, önemli baarlara imza att. Tüm imkanszlklara ramen Avrupa ampiyonu olan Diyarbakrn hokey takm sporcular, sporlarn daha iyi yapabilmeleri için yetkililerden yardm bekliyor.

Diyarbakrda hokey sahas olmad için futbol sahasnda kstl imkanlarla kendilerini gelitiren sporcular, imkanszlklar içinde büyük bir baarya imza atyor. Yllardr Türkiyeyi milli takmda temsil eden hokeyciler, krk sopalar ve yrtk kyafetleriyle girdikleri yarmalarda önemli dereceler elde eden hokey takm sporcular, kazandklar ampiyonluklarn sevincini yaayamaz duruma geldi. Güneydou Avrupa ampiyonas birincisi ve Amasyada yaplan Türkiye Ana Lig ampiyonluuna ulaan takm oyuncular, kentte hokey sahas olmad için futbol sahalarnda kendilerini gelitirmeye çalyor. ampiyon sporcular, çalmalarna normal artlarda devam edebilmek için yetkililere çarda bulundu.

Hokey sahas olmaynca zorlanyorlar

Futbol sahasnda antrenman yapnca hokey sahasnda maçlarda zorlandklarn dile getiren hokey takm oyuncularndan Hakim Taar, daha iyi dereceler için hokey sahas istediklerini söyledi. Taar, Bu sporu 5-6 yldr yapyorum. Bu hokey sevdas öyle geliti, bizim mahalleden arkadalarmz oynuyordu ve bizde onlara bakarak güzel bir ey, zevkli bir ey olduunu gördük ve devam ettik. Balandk ite bizde, akrabalarmzla, arkadalarmzla geliyorduk ve sonradan geldiimizde bir adm önde oldum. Böyle devam ettim, antrenmanlara devam ettim her gün aralksz geldim ve daha iyi yerlere gelmeye çaltm. 50ye yakn yarmaya katldm. Diyarbakr il birincilii, Türkiye birinci lig birincilii, Türkiye U16 5S ikincisi, Avrupa ampiyonluu. Sahamz olmadndan dolay maçlara gittiimizde zorlanyoruz. Saha olursa çalmalarmz daha iyi sürer ve maçlarda zorlanmayz. u anda futbol sahasnda çalyoruz, hokey sahamz olursa daha çok sporcu gelir, daha iyi dereceler yaparz Türkiyede Avrupada daha iyi dereceler elde edebiliriz. Antrenmanlara gelme imkanmz yoktu, yürüyerek geliyorduk antrenmanlara. Saha olmadndan dolay zorlanyorduk, saha olursa daha iyi yerlere varrz, daha çok sporcu yetiir, daha çok geliir Diyarbakr da hokey ve bu gittikçe Türkiyeye de yaylr. Saha yapmalarn istiyoruz. Hedefim, öncelikle takmm daha iyi yerlere getirmek, daha üst liglere getirmek, ampiyon etmek ve sonradan milli takmlara daha iyi yerlere gitmek dedi.

Kyafet olmaynca vücut zarar görüyor

Hokey takm kalecisi Ylmaz Karabulut ise kaleci kyafetleri olmadndan dolay gelen toplarn vücuduna çarptn ve vücudunda hasarlar meydana geldiini dile getirdi. Karabulut, Burada hokey oynuyorum, mevkim kaleci. lk balarda geldiimde fazla sevmiyordum. Sonra giderek sevmeye baladm, imdi de severek oynuyorum. Benim elbiselerimin fiyat 10 bin lira ama uan yrtk oynuyorum. Elbisem yok, kollarm moraryor, yara çkyor. Yani bu yrtk elbiselerle ampiyonluumuzda var. Amasyada Türkiye Ana Lig ampiyonasnda finallere kaldk ve oynadk. Namalup olarak ampiyon olduk. Elbiselerimiz, malzemelerimiz olmadndan dolay biz yine maçlara katlyoruz, Türkiyeyi daha iyi yerlere getirmek için. Buradan Gençlik ve Spor Bakanlna sesleniyorum, malzemelerimiz yok, maçlara katlamyoruz. Hokey sahasna gidince zorlanyoruz, oynayamyoruz diye konutu.

çaba harcyoruz, destek bekliyoruz

Hokeyde ampiyon takmn oyuncularndan Ömer Demirtop ise hokey oynamak için çaba harcadklarn, Diyarbakr ve Türkiyeyi en iyi ekilde temsil ettiklerini aktararak, çabalarna karlk destek beklediklerini vurgulad. Demirtop, Yaklak 5-6 yldr hokey oynuyorum. Davet sokaklarda oynayan arkadalarm, okuldan bahseden arkadalarmdan, akrabalarmdan geldi. çok oynuyorlard, bizi de çardlar bizimde bir spor dalmzn olmasn istiyorlard. Ailemiz destek verdi bizde bu sporu yapmak için çaba harcyoruz. Bu zorluklara ramen Türkiye finallerine kaldk. Türkiye birinciliimiz ve ikinciliimiz, l temsilcilii birinciliimiz, ikinciliimiz, Avrupa ampiyonluumuz var. Ayakkabmz yok, kaleci kyafetimiz yok. Eldiven gerektiren bir oyun olduu için eldivenimiz yok. Ellerimiz hep yara oluyor. Sopalarmz yok, sahamz eksik eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git