Aziz Yıldırım: "Alex büyük olsaydı şu ana kadar bir takım çalıştırırdı"

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Alex'i bu kadar büyütmeyin. Eğer o kadar büyük olsaydı şu ana kadar bir takım çalıştırırdı. Bir yerde sportif direktör olurdu" dedi.

Haberler 03.04.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe Kulübü Bakan Aziz Yldrm, Kayserispor maç öncesi Genel Sekreter Mahmut Uslu ile birlikte TED Koleji tarafndan düzenlenen söyleiye katld. Burada örencilerin sorularn yantlayan Aziz Yldrm, bir örencinin takmn 4üncü yldz takmamas durumunda kadronun ve teknik ekibin deiecei yönündeki haberler ile ilgili sorusuna öyle yant verdi; Önümüzde 2 ay sonra bir bakanlk seçimi var. Bu seçimden sonra bakan olacak kii buna karar verecektir ama bu soruyla benim ahsmla ilgili soruyorsanz benim böyle bir düüncem yok. Tabii takma her zaman takviye yaplr. Bizde takviyeyle gerekeni yapacaz.

DEVLET KURUMUNA AT TAKIMLARIN LGDEN çEKLMES LAZIM

Devlet kurumlarna ait takmlarnn ligde olmamas gerektiini belirten Yldrm, Türk sporuyla ilgili sosyal medyadan her yazlana inanmayn. Türk sporunun yeniden yaplanmas gerekiyor. Birinci lig 18 takm tamam. kinci lig iki tane 18 takm o da tamam. Üçüncü lig 18 ve 20 takml lig o da tamam. Onun dndaki bütün takmlar düürmek lazm. Bütün belediye takmlar, Adaletspor, skispor gibi isimleri olan devlet kurumlarna bal takmlarn ligden çekilmesi lazm. Yalnz Gençlik Spor ve Sportif A.. olarak kurulmu olan kulüplerin kalmas lazm. Ondan sonra da bütün amatör liglere önem vermek lazm. Bölgesel, amatör ligler ayaa kaldrlmaldr. Buralara yatrmlar yaplmaldr. Ondan sonra yabanc oyuncunun azaltlmas gerekiyorsa o nu yapmak lazm. u anda bizde yerli oyuncunun az olmasndan dolay yabanc oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz. Hepimiz unu kabul edersek her sene ancak bir takm ampiyon olabiliyor. Hepimiz ampiyon olacaz diye tutturmazsak alttan gençleri yetitirmeye balarsak bunu da Türkiye çapna yayarsak o zaman gelecekte bizim Türk gençleri daha çok yer alrlar. Bu sistemde olmayacan da söylemek isterim ifadelerini kulland.

VDEO YARDIMCI HAKEM UYGULAMASINDA FAYDA VAR

Yldrm, video yardmc hakemle ilgili soruya ise Bence yaplmasnda fayda var. En azndan bu kadar hata olmaz. Yaplan hatalar bu ekilde düzeltilebilir cevabn verdi.

ALEX STATTA FENERBAHçELLER TARAFINDAN YUHALANIRKEN BR TEK AZZ YILDIRIM AYAKTA ALKILADI

Bir örencinin Alex De Souzann neden gönderildiini sormas üzerine Yldrm, Bu sene iyi maçlarda kötü maçlarda oynadk. Tabii iyi maçlarda mutluyuz, kötü maçlarda mutlu deiliz. Alex ile ilgili dün akam Kayseride Fenerbahçe üyeleri ile birlikte toplant yaptk. Bununla ilgili orada da konutum. Türkiye Alexi tanmazken ben ve yönetimdeki arkadalar oyuncunun menajeri ile konuarak o zaman Nobreyi aldk. Nobreyi alrken de Alexin pazarln yaptk. Ei doum yapaca için 6 ay sonra gelebileceini söyledi. Biz o tarihte menajeri ile anlama yaptk. Baz insanlar yazlar yazdlar. Alex Türkiyeye gelmez insanlar kandryorsunuz dediler. Arkasndan Alex Türkiyeye geldi. lk bata gayet faydalyd. Baarl maçlar oynad. Belli bir noktadan sonra belli skntlar yaad. Sizin büyükleriniz tarafndan statta yuhaland. Statta olan 50 bin taraftar sizin gibi Fenerbahçeli olan tarafndan yuhaland. Bir tek Aziz Yldrm ayaa kalkt ve alklad. Ondan sonra kendisi Herta Berline transfer olmak ve gitmek istedi. Ardndan arkadalarmz Alex ve menajeri ile görümeler yaparak, sezon sonunda Herta Berlinden alaca ücretten daha fazla ücret vererek Fenerbahçede kalmasn saladk. Sonrasnda Aykut Kocaman teknik direktör oldu. Bizim bamza 3 Temmuz olay geldi. Biz yokken arada sürtümeler oldu. Aykut hoca kendi sistemine uymad için fazla oynatmad. Bazen oynatt. Biz Metristen geldikten sonra bu soukluu gördük. Bir gün Kasmpaa ile maç oynarken Alex ilk 11de oynad halde iyi oynamad diye hoca tarafndan dar çkarld ve o da hocaya kar tavr koyduu için Aykut Kocaman kendisiyle çalamayacan ifade etti. Bunun üzerine ertesi gün Alex kulübe geldi. Kendisine Ne yapacaksn? diye sorduumda memleketine gitmek istediini söyledi. Bizde kendisinin ödemelerini yaptk ve memleketine gönderdik diye konutu.

ALEX BU KADAR BÜYÜTMEYN

Bakan Yldrm, Alex ile ilgili sözlerini u ekilde sürdürdü: imdi burada birisi teknik direktörümüz ve bizim sorumlumuz dieri ise kulübe hizmet eden bir sporcu. Burada seçim hakk kullanlrken daima size yakn olan ve kulübü koruyup kollamak için gerekli tedbiri alrsnz. Biz de öyle yaptk. Aykut hocay tuttuk, Alexi gönderdik. Alexi göndermeseydik antrenmana alnmayacakt. Dereaznda antrenman yapacakt. Her gün problemler yaayacaktk ve medyada sizlere yanl bilgiler verilecekti. Bu ekilde Fenerbahçenin üzerinde büyük bir kaos olacakt. Alex gittikten sonra unutmayn ki UEFAda son dörde kaldk. Alex varken bir tek Avrupada son 8e kaldk. Onun dnda Avrupada büyük bir baarmz yok. Bizde kaide ve genel düüncemiz kulübe yardm eden ve yannda olan insanlar korumaktr. Bu yönetici veya bizim yetki verdiimiz insanlardr. Bizde o ekilde davrandk. Alexi bu kadar büyütmeyin. Eer o kadar büyük olsayd uana kadar bir takm çaltrrd. Bir yerde sportif direktör olurdu. Bu kulüpte arklar söylenen insanlar gelip geçmitir. Bizler de geçiciyiz ama önümüzdeki dönemde Alax gibi iyi oyuncular transfer etme mecburiyetimiz var.

Aziz Yldrm programn ardndan örencilerle hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git