Azmin Başarısı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nün 2017 yılında kurduğu futsal takımı 3. Lig'den başladığı müsabakalarda her sezon şampiyon olup üst üste lig atlayarak 1. Lig'e yükseldi. Görme Engelliler tarihinde bir ilki başaran futbolcuların şimdiki hedefi 1. Lig'de şampiyon olmak.

Haberler 19.09.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2016 ylnda kurulan ve birçok branta sporcu yetitiren Kayapnar Belediyesi Engelliler Spor Kulübünün futsal takm 2017 ylnda Görme Engelliler Spor Federasyonu Futsal 3. Ligiyle müsabakalara balad. Yaplan karlamalarda hiç gol yemeyen futsal takm 2. Lige yükselerek büyük bir baarya imza att. Afyonkarahisarda düzenlenen 2. Lig 1. Devre müsabakalarn tek yenilgi alarak 2. srada tamamlayan takm, geçtiimiz günlerde düzenlenen 2. devre karlamalarnda bütün rakiplerini yenip ampiyon olarak 1. Lige yükselmeyi baard. Görme engelli futbolcular bu baaryla üst üste lig atlayarak 1. Lige yükselen ilk takm oldu. Birçou milli takma çarlan futbolcularn amac 1. Ligde ampiyon olmak.

Birinci ligde de iddialyz

Kulüp Bakan Mehmet Emin Erdoan, 1. Ligde de iddial olduklarn belirterek, Kulübümüz 2016 ylnda resmi olarak faaliyetlerine balad ve 2017 ylnda ampiyon olarak 2. Lige yükseldi. 1. Lige 2. devrede yaptmz maçlarda bütün takmlar yenerek ampiyon olarak çktk. 1. Ligde de iddialyz. 2 sporcumuz milli takmdan davet ald. Yeni bir liste daha açklanacak. Oradan da 3 kii beklentimiz var. Toplamda 5 futbolcumuzu nasip olursa göndereceiz dedi.

Görme engelliler tarihinde bir ilk

Kulüp antrenörü ve beden eitimi öretmeni Yusuf Tekdemir, 9 yldr görme engelli camiasnn içerisinde olduunu ve bu baaryla görme engelliler tarihinde bir ilki gerçekletirdiklerini ifade ederek, Bu 9 yl içerisinde saysz baarlar elde ettik. 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 malubiyet alarak 37 puanla grubu lider bitirerek 1. Lige yükseldik. Toplamda 68 gol attk, 16 gol yedik. nallah seneye de ayn ekilde 1. Ligde ampiyon olup ilimizi güzel bir ekilde temsil ederiz. Benim bildiim kadaryla görme engelliler tarihinde bir ilk. Sporcularmz milli takma çarld. Milli takmda da görev yapmak istiyorum. 9 yldr gönüllü olarak çalyorum. çnar ilçesinde öretmenlik yapyorum. Milli Eitim Bakanmzdan ricam imkanlar dahilinde Diyarbakrda görme engelliler okulunda çalmak istiyorum diye konutu.

Baarmzn srr samimiyet

Futsal takm futbolcusu Erkan Düzün, spor öncesi bir ey yapamadn dile getirerek, unlar kaydetti:

Az görüyorsun, okul okuyamazsn, spor yapamazsn gibi durumlar söz konusuydu. Kulüple tantktan sonra hem eitim alannda hem de spor alannda baya bir yol kat ettik. stediimiz yerlere u an gidebiliyoruz. Bu derece ile yurt dna gitme imkanlar dodu. Baarmzn srr öncelikle samimiyet sonra çalma. Yusuf hocamzn bize harcad emekler ve ortaya koyduu samimiyetten sonra bu ekil bir baar ortaya çkt. Hem sosyal hem de dier alanlarda geliebileceimizi bildiimiz için biz de elimizden geleni ortaya koyduk. Bundan sonraki hedefimiz öncelikle 1. Ligde ampiyon olmak. Daha sonra Avrupada, olimpiyatlarda ülkemizi güzel bir ekilde temsil etmek. Orada stiklal Marmz okutmak. Bizden sonra yetiecek nesilleri de bu konuma getirmek.

Ana Sayfaya Git