Azmin sonucu şampiyonluk

Diyarbakır'da sakatlığı nedeniyle yıllarca ara verdikten sonra yeniden başladığı halterde Türkiye birincisi olan görme engelli Mehmet Emin Erdoğan'ın hedefi dünya şampiyonasında da derece elde etmek.

Haberler 31.08.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocukken geçirdii hastalk nedeniyle yüzde 70 görme kayb yaayan Erdoan, ailesinin geçimine katk salamak için inaat malzemesi sat yapan bir i yerinde çalt srada beden öretmeninin tavsiyesi üzerine haltere balad.

Spora balamadan önce tek aktivitesi ev ve i yeri arasnda katettii 100 metre olan Erdoan, halterde sk çalmayla ilk olarak 2005te katld müsabakada Türkiye birincilii elde ederek milli formay giymeye hak kazand.

- Sakatlannca haltere 12 yl ara verdi

çek Cumhuriyetinde 2006da Avrupa Görme Engelliler Halter ampiyonasnda birinci, 2007de Brezilyada Dünya Görme Engelliler Halter ampiyonasnda ikinci olan Erdoan, 2009da ABDde düzenlenen dünya ampiyonasna hazrlk sürecinde antrenmanda yaad sakatlk nedeniyle çok sevdii spora ara vermek zorunda kald.

Uzun süren tedavisinin ardndan 13-15 Temmuzda Konyada düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Halter ampiyonasna katlmak için yeniden hazrlk yapmaya balayan 41 yandaki Erdoan, çevresindekilerin Yalsn, yapamazsn sözlerine ramen ampiyonaya sk bir ekilde hazrland.

Erdoan, ampiyonada 67,5 kiloda tek seferde 170 kilo kaldrarak birinci olmann sevincini yaad.

Tekrar milli formay giymeye hak kazanan Erdoan, ekim aynda Gürcistanda düzenlenmesi planlanan dünya ampiyonasna katlacak.

- Kim bilir ne olimpiyat ampiyonlar dört duvar arasnda bekliyor

Ayn zamanda Diyarbakr Kayapnar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Bakan olan Mehmet Emin Erdoan, AA muhabirine, sakatlk nedeniyle ara verdii dönemde bo durmadn ve bugüne kadar kendisi gibi görme engellileri sporda belli noktalara tamak için çalmalar yaptn söyledi.

Kendisi gibi görme engellileri halter, judo, yüzme, futbol gibi alanlarda eittiini aktaran Erdoan, engellilerin spor sayesinde dört duvar arasndan kurtulduunu, onlar spor müsabakalarna hazrladklarn, baar elde ettikleri ve ruhsal durumlarnn düzeldiini belirtti.

Beden eitimi öretmeninin tavsiyesinin yaamna yön verdiini vurgulayan Erdoan, Kim bilir ne olimpiyat ampiyonlar dört duvar arasnda bekliyor. Sporla tanmadan önce rutin bir hayatm vard. ve ev aras gidip geliyordum. Herhangi bir aktivitem yoktu. Sporla tantktan sonra dünyann öbür ucuna Brezilyaya kadar gittim. dedi.

- Gençleri geride braktm

Doktordan onay aldktan sonra Konyada düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Halter ampiyonasna katlmak için tekrar idmanlara baladn belirten Erdoan, baz kiilerin hazrlanmasn eletirdiini aktard.

Erdoan, öyle devam etti:

Baz kiiler, senin yan 41 olmu, bu yata spor yapmak da ne demek dediler. Engel olmaya çaltlar. Geçmite olduu gibi ben bu laflara kulak asmadm. Ben de kendime güveniyorum, inanyorum ve yapacam. dedim. Onlara uysaydm, ampiyonada birincilik gelmezdi. ampiyonaya katldm ve bana yalsn, yan geçmi diyen kiilerin yüzünü de kara çkardm. Madalyay alarak onlara cevap verdim.

Dünya ampiyonasna hazrlandn dile getiren Erdoan, ampiyonada Türkiyeyi en iyi ekilde temsil edecee inandn anlatt.

Konyadaki müsabakada kendisinden genç 23 sporcuyu geride braktn aktaran Erdoan, Müsabakada en yal sporcu olarak gençleri geride braktm. Hedefim, Gürcistanda yaplacak dünya ampiyonasnda 210 kilo kaldrmak. Orada ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek, bayramz göndere çekmek ve stiklal Marmz okutmak. ifadelerini kulland.

- Hiçbir ey bize engel olamaz

Engellilere tavsiyede bulunan Erdoan, unlar kaydetti:

Kimseye kulak asmasnlar, dört duvar arasnda oturmasnlar. Ben yaptm onlar da yapabilir. Engellilere örnek olabiliyorsam ne mutlu. Hiçbir ey bize engel olamaz, yeter ki yeteneimizi kefedelim ve bu yeteneimizi sergileyelim.

Ana Sayfaya Git