Başkan Demir: “Samsun'dan Türkiye'ye futbolcu yetiştirelim”

Samsun'da bulunan spor taban birlikleri ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Amatör sporcuların yetiştirilmesinde Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği vermeye her zaman hazırız” dedi.

Haberler 04.02.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Samsun ve ilçelerinde faaliyette bulunan amatör futbol kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelen Samsun Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Demir, sporda baarl olan bireylerin hayatn her alannda baarl olabileceini vurgulayarak, Spor insan hayatnda geldiimiz nokta itibariyle özgüven kazandran, hayatn dier alanlarnda da baarsn olumlu yönde, pozitif yönde etkileyen bir alan. Amatörce bunun yapl, özellikle eitim çandaki çocuklar için bu çok önemli. Geçtiimiz günlerde daclk eitimi alan çocuklarmz ziyaret ettik. Derslerini sorduumda hepsi iyi olduunu söyledi. çocuklar spor yaparken orada stresini atyor, o özgüveni derse de yanstmak zorunda hissediyor kendini. Bu yüzden çocuklarmzn spor yapmal belediye de bunun her yerinde olmal. Büyükehir Belediyesi olarak iyi bir ekiple, iyi bir yönetimle, bu ie gönül verenlerle amatör sporu destekleyeceiz diye konutu.

Spora yatkn gençlerin yeteneklerini ortaya çkarmann önemine de deinen Bakan Demir, Samsunda yetien sporcularn süper ligde oynamalarnn ehrin marka deerini de yükselteceine deinerek, Amatör olarak spor yapan gençlerimiz varsa tespit edelim, yeteneklerini ortaya çkaralm. Bu ehrin çocuklarnn, bizim insanmzn genleri spora çok yatkn. Dayankl, mücadeleci, azimli bir yaps var. Onlar ciddi bir kadroyla hem spor yaptrarak hem de insani, milli ve manevi deerlerle donatarak hayata hazrlamalyz. Samsundan geçmite bu anlamda dünya çapnda ismi bilinen çocuklar yetiti. Bunun üzerinde ciddiyetle durulduunda yaplmayacak bir ey deil. Türkiyeye futbolcu yetitirelim. Büyükehir Belediyesi olarak dier kulüplerle koordineli çalarak yapabilecek olduumuz maksimum katky salayarak gençlerimize bu konuda hizmet etme gayesindeyiz açklamalarnda bulundu.

Yelken Kulüpte gerçekletirilen toplantya, Gençlik ve Spor l Müdürü smail Hakk Kasapolu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü brahim Güven, TFF l Temsilcisi Hasan Özbulut, TFF Samsun l Hakem Kurulu Bakan Helim Balakç, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bakan ener Aydn, Türkiye Futbol Antrenörleri Dernei Samsun ube Bakan Hakk Bayrak, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernei Samsun ube Bakan Samet çiçek, Samsun Büyükehir Belediyesi Futbol Spor Kulübü Bakan Engin Uzun ve yönetimi ile amatör kulüp temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git