Başkan Mustafa Cengiz: "5 ay içerisinde futbolculara gecikmiş 176 milyon TL ödedik"

"Amatör şubeleri asla kapatmayacağız"

Haberler 12.07.2018 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayn Temmuz ay Olaan Divan Kurulu Toplants, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumunda bulunan Özhan Canaydn Konferans Salonunda gerçekletirildi.

Galatasaray Spor Kulübü adna toplantya bakan Mustafa Cengiz, bakan yardmclar Murat Ece ile Yusuf Günay, genel sekreter Kaan Kançal, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Recevik, Okan Böke, Erol Özmandrac ve lber Aydemir katld.

Divan Toplants vefat eden üyeler için yaplan sayg duruu ve söz isteyen üyelerin konumalaryla balarken, bakan Mustafa Cengizin konumas ile tamamland.

Bakan Mustafa Cengiz, kendilerinin yönetimde olduu süre boyunca birçok borcun ödendiine dikkat çekerek, 6 aylk bir süre olmad geliimizden bu yana. Yarattmz haslat ve masraflarmz 264 milyon TLlik kredi ve ana para. Bir bankaya yaklak 7 yllk bir süreç içinde ödediimiz 220 milyon TL art 240 milyon TL daha ödeyeceiz. Sadece faiz bu. Bu parayla Galatasaray banka kurar diye belirtti. Cengiz, UEFAdan neden ceza alnmadyla alakal: Biz bu sununun aynsn UEFAya yaptk. UEFA, güzel söylemlerle bizi alklamad. ç ve d mihraklarn anlamad neden men ceza almadmz sorusunun cevab bu tabloda yatyor. 470 milyon TL art gelirdeydik. Geçmiimiz de bize ait. Onlar da bizim yönetimlerimiz. Borçlar da alacaklar da bize ait. Biz güveninize layk olmaya çalyoruz dedi.

CENGZ: 5 AY çERSNDE FUTBOLCULARA GECKM 176 MLYON TL ÖDEDK

5 ay içerisinde futbolculara gecikmi 176 milyon TL ödediklerini belirten Mustafa Cengiz, unlar söyledi: Nakit çkmz 635 milyon TL, ertelenmi vergi borcumuz 47 milyon TL. 5 ay içinde futbolculara gecikmi 176 milyon TL ödedik. Dier kulüplere geciken 59 milyon TLlik bonservis ve kira ödemesi yaptk. UEFAya gittiimizde negatif bir etki vard. Krediler 996 milyon TL. 264 milyon TL ana para ve faiz ödemesi yaptk. 40 milyon Euroya yakn borcu düürdük. Abdurrahim Bey ve benim kefaletimle 121 milyon TL kredi kullanm gerçekletirdik. Maazaclkta yaklak iki katlk bir art elde ettik. Sokaktaki 30 milyon tabir edilen taraftarmz müthi bir destek verdi. 1 Ocak31 Mays baz aldmzda satlar 21den 43 milyon TLye çkt. Geçmite hep zarar etmiiz. Geçen yln ayn dönemine göre 7 milyona yakn zarar, bu yl ise ayn tarih aralnda 3 milyon TL karmz var. diyen Galatasaray Bakan adayla ilgili olarak: Bu sabah stanbul Büyükehir Belediyesi ykm ekipleri adadayd. Sabahn çok erken saatinde haber geldi. Sevgili Yusuf Günay arkadam ve profesyoneller gittiler. stanbul büyükehir belediyesi ykm ekipleri Sizin yöneticiler anlam aday açyormusunuz dediler, ardk. Gerçekten ada ertesi gün açlacak gibi. Bir yayn organnda bu yönetim engelliyor, ada açlacakm, biz ykmz denilmi. Ada o hale gelmi ki her ey hazrlanm. ardk tabii. Belediyenin burada ykm karar var. Biz sizinle anlamadan buruya imar yapamazsnz diyor ve fayanslar yeniden söküyor. Sanki bunu biz yapmz gibi lanse ediliyor. Bizim hiçbir dahlimiz yok. Hukuk içinde yürüyoruz. Açtmz 4 dava var. 2012 ylndan bu yana sürüyor bu davalar. Davalarn fazlal nedeniyle süre maalesef uzuyor, müstecir de bunu çok iyi kullanyor. Ada bizim. Bu aday mutlaka u ya da bu ekilde almamz gerek. Kendisi de bize dava açt. 11 milyon TLlik maddi manevi zarar davas açt. Biz de 90 milyon TL manevi, 50 milyon TL maddi stanbul ve Galatasarayn deerini düürdüü için dava açtk. Artk dayanlmaz hale geldi. Maalesef ehirde çirkin bir görüntü alyor.

AMATÖR UBELER ASLA KAPATMAYACAIZ

Bakan Cengiz, amatör ubelerin kesinlikle kapatlmayacan söyleyerek, Mustafa Cengiz amatör branlarn borçlarndan dolay kapatlmas sorununa da deinerek Branlarn kapatlmas söz konusu deil. Bizim gelir gider farknda 188 küsür milyon Dolar açmz var. Bugün gelir gider farkmz 1 milyar 100 milyon TL mertebesinde. Bunun ana kaynanda amatörler var. Ama amatörleri kapatalm m? Asla. Futboldan elde edilen gelirleri futbola ayrn dediler UEFAda. Bizim Cumhuriyetten bu yana; Osmanl dönemi dahil bir misyonumuz var. Gençleri ve insanlar yetitirmek. Biz ayamz yorganmza göre uzatmadk, devletin misyonunu üstlendik. Neden 3 büyük kulüp büyük? te bu yüzden büyük. 1500ü akna aile, çocuklarn bize teslim ediyor. Onlar eitiyor, olimpik sporlarda yarr hale getiriyoruz. Sadece futbolda yetitirip para kazanyoruz ifadelerini kulland.

KOMBNEDE 100 MLYON TLYE DORU GDYORUZ

Galatasarayn Türkiyenin ve dünyann en saygn markalarndan biri olduunu vurgulayan Cengiz, Konumasnn sonunda Bakan Cengiz: Galatasaray, Türkiyenin ve dünyann en saygn markalarndan biridir. Her zaman en deerli markalarla hareket ediyoruz. Sponsorluk için elimizden geleni yapyoruz. Galatasarayn potansiyelini harekete geçirmeliyiz. Yellow Friday ve Grey Weekendde dünyann en yüksek montal satlaryd. Futbol takmmzn antrenmanna 30 bin seyirci geliyor. Böyle bir takm yok. ampiyon olduunda kutlamasndan 1 milyon TL kazanan baka bir takm da yok. Bunu yaratan sizsiniz. Kombinede 100 milyon TLye doru gidiyoruz. Dünyann en deerli taraftarna sahibiz, bundan güç alyoruz diyerek sözlerini noktalad.

Öte yandan Galatasaray Divan Kurulundan yaplan açklamada, Austos ay Olaan Divan Kurulu Toplantsnn yaplmayaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git