Badminton Türk Milli Takımı Akdeniz'de 4 madalya aldı

İspanya'nın Tarragona kentinde 22 Haziran - 1 Temmuz arasında gerçekleştirilen 18'inci Akdeniz Oyunları devam ediyor.

Haberler 27.06.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Badminton Türk Milli Takm Akdeniz Oyunlarnda 1 Altn, 2 Gümü ve 1 Bronz madalyann sahibi oldu.

TEK KADINLARDA AMPYON NESLHAH YT

Tek kadnlar kategorisinde srasyla talyan rakibi Katharina Fnk 2-0, spanyol Sara Del Carmen Penalver Pereray 2-1 ve yar finalde Fransz Yaelle Clara Hoyauxu 2-0 malup eden Neslihan Yiit finale yükseldi. Finalde spanyol rakibi Beatriz Corrales Ocanay 2-0 malup eden Neslihan yiit altn madalyann sahibi oldu.

BRONZ MADALYA ALYE DEMRBAIN

Tek kadnlar kategorisinde srasyla Portekizli rakibi Sonia Gonçalvesi 2-1, Yunan rakibi Grammatoulay 2-0, Fransz rakibi Yaelle Claray 2-0 yenen Aliye Demirba, yar finale yükseldi. Yar finalde ise spanyol rakibi Beatriz Ocana Corralesi 2-0 malup olan Demirba, Bronz madalyann sahibi oldu.

Tek erkekler kategorisinde srasyla Cezayirli rakibi Madjed Yacine Balahouaneyi 2-0, Yunan rakibi IIias Xanthouyu 2-0, talyan rakibi Tosario Maddalonii 2-0 ve Fransz rakibi Lucas Maurice Corveeyi 2-1 malup ederek Muhammed Ali Kurt yar finale yükseldi. Yar finalde ise Fransz rakibi Toma Tomov Popova 2-0 malup olan Muhammed Ali Kurt, 4üncü oldu.

çFTLERDE BR GÜMÜ BR BRONZ MADALYA

çift Erkekler kategorisinde Serdar Koca - Serhat Sal srasyla Srbistanl rakipleri Andrija Doder - Luka Mlci 2-0 ve Portekizli rakipleri Bernardo Atlano - Duarte Anjoyu 2-1 malup ederek yar finale yükseldiler. Yar Finalde ise Fransz rakipleri Bastian Karsaudy - Thom Mark Gcquele 2-0 malup olan Koca ve Salm ikilisi gümü madalyann sahibi oldu.

çift kadnlar kategorisinde Bengisu Erçetin-Nazlcan nci; srasyla talyan rakipleri Lisa Schack Iversen-Silvia Garnoyu 2-0 ve spanyal rakipleri Elena Fernandez Arboleya-Lorena Usle Vejoyu 2-0 malup ederek yar finale yükseldiler. Yar finalde ise Fransz rakipleri Lea Helene Palermo -Delphine Aurore Delrueye 2-0 malup olarak gümü madalyann sahibi oldu.

BADMNTON FEDERASYONU BAKANI MURAT ÖZMEKK: MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Alnan baarlardan dolay mutlu olduklarn belirten Badminton Federasyonu Bakan Murat Özmekik: Mutluyuz, gururluyuz, devletimize bizlere vermi olduu imknlardan dolay teekkür ediyorum. Bizlere kaynaklar seferber eden bata Gençlik ve Spor Bakanmz Osman Akn Baka, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykana ve Spor Toto Tekilat Bakanmz Mehmet Muharrem Kasapoluna desteklerinden dolay teekkür ediyor, daha fazla baar ve ülkemizin güzel insanlarna daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git