Bağlar Belediyesi halk oyunlarında bölge şampiyonu oldu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun desteğiyle oluşturulan halk oyunları ekibi, Elazığ’da yapılan yarışmalarda 35 ekibi geride bırakarak bölge birincisi oldu. 7 aylık çalışma ile bu başarıya ulaşan ekip Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazandı.

Haberler 31.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi halk oyunlarnda iki dalda bölge birincisi olarak Diyarbakrn yüzünü güldürdü. Balar Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü bünyesinde sezon banda Balar lçe Halk Eitim Müdürlüü desteiyle görevlendirilen Necat Muzafferolu ve Ahmet Erdem ile Diyarbakr Kültür Merkezinden Mahmut çakmakn eitmenliinde oluturulan ekip 7 aylk çalma sonucunda önemli baarlara imza att. Balar Belediyesi Aye an Parknda çalmalar yaparak yarmalara hazrlanan ekip, Elazda yaplan ve farkl kategorilerden 36 ekibin katld yarmalarda büyükler düzenlemeli dalda 89 puan toplayarak bölge ampiyonluuna uzand.

Eitmen Necat Muzafferolu, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun gençlerin sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde baarl olmasna büyük önem verdiini dile getirerek bu desteklerin ilk semerini bölge birincisi olarak elde ettiklerini söyledi. Muzafferolu, Bakanmz her konuda destek oluyor. Geçen sezon kendisinin desteiyle rekor sayda örencimiz üniversitelerin konservatuar bölümlerine yerleti. Halk oyunlarnda baarl olmamz için tüm imkanlar salad. Bölge birincisi olduk, imdi hedefimiz daha büyük baarlara imza atmaktr. Bakanmza çok teekkür ederek baarmz kendisine atfediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git