Bağlar Belediyesi’nin milli sporcuları, Balkan Şampiyonası’nda

Sakarya’da devam eden Türkiye Karate Şampiyonası’nda mücadele eden Bağlar Belediyesporlu milli sporculardan Sena Kızılaslan’ın şampiyon olmasından sonra Amine Akçmak da U21 kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kızılaslan ve Akçakmak, gelecek ay Sırbistan’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda milli takım formasıyla mücadele edecek.

Haberler 10.05.2022 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun gençlerin farkl kategorilerde sporla tanmasna ve baarl olmasna yönelik destekleri olumlu sonuçlar meydana getirmeye devam ediyor. Balar Belediyesporun milli sporcular, Balkan Karate ampiyonasnda ve Türkiye milli takmnda yer alma hakk elde ederek Diyarbakr adna önemli bir baarya imza att. Sakaryada devam eden Türkiye ampiyonasnda kadnlar 59 kiloda ampiyonlua ulaan Sena Kzlaslandan sonra bu kez de Balar Belediyesporun bir baka milli sporcusu Amine Akçakmak, kadnlar U21 kategorisinde 68 kiloda üçüncülük elde etti. Kzlaslan ve Akçakmak, bu baar sayesinde milli takma seçilerek Srbistann ev sahipliinde haziran aynda gerçekleecek Balkan ampiyonasnda, Türkiye adna yarma hakk kazand.

Hüseyin bakan sporun ve sporcunun dostudur

Antrenör Mehmet Yazar, iki sporcularnn Balkan ampiyonasnda mücadele etme hakk kazanmasnn önemli bir baar olduuna belirterek, Sena Kzlaslann ayrca Avrupa ampiyonasnda yer alacak ve milli takm kadrosuna seçilme potansiyelinin de çok yüksek olduunu söyledi. Yazar, Bizlere her türlü destei salayan Belediye Bakanmz Hüseyin Beyoluna, Diyarbakr gençlii adna çok teekkür ediyorum. Bakanmz, sporun ve sporcunun dostudur, bugüne kadar yapt uygulamalaryla da bunu ortaya koymutur. Balkan ampiyonasnda ülkemizi, kentimizi ve belediyemizi en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz. Sena Kzlaslan inallah Avrupa ampiyonas müjdesini de verecektir dedi.

Ana Sayfaya Git