Bakan Kasapoğlu amatörlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Amatör Spor Haftası dolayısıyla 81 ilin amatör spor kulüp yöneticileri ve federasyon başkanları ile bir araya geldi.

Haberler 11.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln konferans salonundaki bulumada Mehmet Muharrem Kasapolu, misafirlerini, Evinize, yuvanza ho geldiniz sefalar getirdiniz. diyerek selamlad.

Konumasnn banda Bar Pnar Harekatna da deinen Bakan Kasapolu, Dün önemli bir harekatn balangc gerçekleti. Bölgeye bar tesis etme noktasnda çok önemli bir dönüm noktas olan Bar Pnar Harekat vesilesiyle kahramanln, yiitliin, cesaretin, efkatin sembolü Mehmetçiimize, kahraman ordumuza muzafferiyet temenni ediyoruz. Rabbim, ülkemizi, milletimizi askerimizi ordumuzu tüm kötülüklerden esirgesin. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann salondaki misafirlere selamlarn ileterek konumasn sürdüren Bakan Kasapolu, Spor, birletirici ve beraberlie vesile olan bir olgu, bir araç. çimizde olduumuz günler her günden daha fazla birlie beraberlie ihtiyacmz olan günler. Bu nedenle böyle bir günde Amatör Spor Haftasn kutlamamz önemli bir mesaj. çünkü spor birletiren ve bir araya getiren bir güç. O yüzden o vesileyle her birimize çok önemli görevler düüyor. deerlendirmesinde bulundu.

Sayn Cumhurbakanmz amatörlerin içinden gelen bir lider. diyen Kasapolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Kendilerinin spora ve sporcuya verdii önemi belediye bakanlndan itibaren gördük. Bu süreci gerçekletirdi. O günden sonra tesisleme ülkemizde hakim ve egemen oldu. 18 yldaki tesislemeyi her yerde ifade ediyor ve gösümü gere gere söylüyorum. Dünyada baka bir örnei yok. Lisansl sporcu saysnda da ciddi bir kazanm var. Amacmz bu çtay sizlerle birlikte çok daha yükseklere tamak. çünkü sizler gönüllü bir teekkül, sradan bir gönüllü teekkül deil, en büyük gönüllü organizasyonu olarak hakikaten çok stratejik, çok ehemmiyet tayan bir kurumun temsilcilerisiniz. O yüzden sizlerle el ele vereceiz.

- Her alanda ampiyonlar yetitireceiz

Gençlik ve Spor Bakan Kasapolu, sporda kadnn önemine dikkati çekerek, Kadnlar spora tevik edeceiz. dedi.

Her hanede birden fazla sporcu yetitirmeleri gerektiini anlatan Kasapolu, Spor ailede balyor. Sporun ailedeki temel ta da kadnlarmz. Kadnlarmz spora tevik edeceiz. Kadnn spor yapt toplumda ben tüm toplumun spora olan ilgisinin ve balantsnn daha güçlü olacan düünüyorum. Kadn odakl spor stratejimizi de bugün de sizlerle paylamak istiyorum. Sporu isteyen herkesin ayana götüreceiz. eklinde görülerini paylat.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, öyle devam etti:

Sizler sporun can damarsnz, hayat kaynasnz. O yüzden son 18 ylda çok ciddi bir ekilde destekledik. Eksiklerimiz yok mu, elbette var. Desteklerin saysn arttrp yukarlara tayacaz. Kadnyla erkeiyle, yalsyla genciyle spor yapan bir toplum olmak zorundayz. Burada da en büyük görev bizlere ve sizlere düüyor. Her alanda hem ampiyonlar yetitireceiz hem de spor yapan bir toplum olarak, spor ülkesi olarak birlikte yürüyeceiz.

Gençlerin amatör spor kulüplerini çok fazla tanmadn belirten Bakan Kasapolu, Gençlerimizin amatör spor kulüpleri camiasn yeteri kadar tandn görmüyorum. Bu anlamda amatör spor kulüplerini daha çok gençlerimizle buluturmamz lazm. Bunlarn saylarn da yukarlara tamamz lazm. diye konutu.

Okullarla ilgili çok güzel projeleri bulunduunu anlatan Bakan Kasapolu, Okullarda gerek öretmenlerimizle, gerek eitim camiamzla çok önemli çalmalarmz var. Okullara kazandrdmz 3 bine yakn spor tesis var. Bunlarn saylarn arttryoruz. diyerek sözlerini tamamlad.

Toplantdaki konumaclardan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da TASKK amatör haftasna 2012 ylndan bu yana katk yapyor. Bu yldan itibaren TASKK her yl 100 baarl sporcuya burs vermeye balyor. Burs, yldzlar ve gençler kategorilerde baarl olanlara verilecek. dedi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Bakan Ali Dümez ise Amatör spor kulüpleri çok deerli. Bu kulüpler için yaptklarmz önemli. Amatör branlarda tesis ve eitim konusunda eksiklerimiz var. Tesis ve eitim konusu öne alnacak konular. eklinde konutu.

Amatör Spor Haftasnn, 81 ilde sporun cokusunu tüm kesimlere yayan bir hafta olmasna dikkati çeken Türkiye Satranç Federasyonu Bakan Gülkz Tulay da Bu tür haftalar toplumun her kesiminin sporla olan ban her geçen gün arttrmaktadr. Gençleri spora yönelttiimiz her proje, temelleri salam attmzn göstergesidir. ifadelerini kulland.

Kürsüye çkan tüm konumaclar Bar Pnar Harekatna destek verdi.

Konumalardan önce halk oyunlar gösterisi ve haftayla ilgili olarak ksa bir video film gösterimi gerçekletirildi.

Konumalarn ardndan Türkiyenin 7 corafi bölgesinden toplantya katlan TASKK yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoluna bölgelerini simgeleyen hediyeler takdim etti.

Ana Sayfaya Git