Bakan Kasapoğlu'ndan Tokyo 2020 açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi kararını, "Sporcularımızın, spor camiamızın hiçbir kayba maruz kalmaksızın, daha güçlü bir şekilde olimpiyatlarda ve ertelenen tüm spor müsabakalarında iddialarını en güzel şekilde ortaya koyacaklarına inanıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Haberler 26.03.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kasapolu, Uluslararas Olimpiyat Komitesi nin IOC), 24 Temmuz-9 Austosta yaplmas planlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlar ile 25 Austos-6 Eylül tarihlerinde gerçekletirilmesi planlanan 2020 Paralimpik Oyunlarnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle erteleme kararn deerlendirdi.

Spor camias olarak enerji ve motivasyonu kaybetmeden çaltklarn dile getiren Bakan Kasapolu, Dünyann önemli ve kritik bir süreçten geçtiini hatrlatarak, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarnn ertelenmesini bekliyorduk. Dün alnan kararla 2021 ylna ertelendi. nallah bu süreci atlattktan sonra her zaman olduu gibi, sporcularmzn, spor camiasnn hiçbir kayba maruz kalmakszn daha güçlü bir ekilde iddialarn ortaya koyacaklarna inanyoruz. nallah millet olarak tüm tedbirlere bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da hassasiyet göstererek bu süreci güçlü bir ekilde atlatacaz ifadelerini kulland.

SPORCULARIMIZ OLMPYATLARA HAZIR

Milli sporcularn olimpiyat oyunlarna hem fiziksel hem de psikolojik anlamda hazr olduunu söyleyen Bakan Kasapolu, Durmak yok diyoruz. nallah bu süreçten güçleneceiz. anl bayramz en iyi ekilde temsil etmek adna daha enerjik bir ekilde geri döneceiz. Millet olarak ileriye olan yürüyüümüz devam edecek açklamasn yapt.

ÜLKEMZ ÖRNEK BR MÜCADELE VERYOR

Koronavirüs salgnyla mücadele noktasnda Türkiyenin tüm dünyaya örnek olacak bir mücadele verdiini belirten Bakan Kasapolu, sözlerini öyle tamamlad:

Ülke olarak hamdolsun bu mücadeleyi; millet, devlet ve tüm kurumlarn dayanmasyla güzel bir ekilde geçiriyoruz. Bu manada milletimize, gençlerimize, spor camiamza anlaylar, hassasiyetleri ve dayanmalarndan ötürü teekkür ediyorum. Spor camiamzn hiçbir ekilde bu süreçten etkilenmemesi ve irtifa kaybetmemesi için bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da desteklerimize devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git