Bakan Kasapoğlu, Özdemir Görme Engelli Futbol Milli Takımı ile buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF yönetim kurulu üyeleri, Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası'na hazırlanan milli takım ile moral yemeğinde bir araya geldi.

Haberler 08.08.2019 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada bir lokantada düzenlenen yemekli toplantya Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, TFF Bakan Nihat Özdemir, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Engelli Federasyonlar Sorumlusu smail Erdem, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Bakan Ömer Gürsoy, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu (TBESF) Bakan Hasan Sayydan, Ampute Milli Futbol Takm Teknik Direktörü Osman çakmak, Görme Engelliler Milli Futbol Takm teknik ekibi ve sporcular katld.

Bakan Kasapolu, yapt konumada sporu tabana yaymak adna kapsaml çalmalar yaptklarn belirterek, TFF bata olmak üzere dier federasyonlarn sporu tabana yayma çalmalar ve bu yoldaki kararl tutumlar bizi memnun ediyor. Biz toplumun tüm katmanlarnn sporla uramasn istiyoruz. Herkesin spora eriimini önemsiyoruz. dedi.

Sesi Görenler Milli Takmnn baarlarndan ötürü memnun olduunu dile getiren Kasapolu, Görme Engelli Milli Futbol Takm her müsabakada gösümüzü kabartyor. Federasyonu, yönetimi, oyuncular ve teknik heyeti can gönülden tebrik ediyorum. Baar önemli ancak çalmalar, gayret de bir o kadar önemli. Bakanlk olarak bu tür tüm faaliyetlerin emrindeyiz. diye konutu.

Sporun engel tanmadn vurgulayan Kasapolu, Spor, bahanenin arkasnda kalmayacak kadar önemli. Bugüne kadar olduu kadar bundan sonra da sporcular her alanda önemsiyoruz. Voleybol, yüzme, atletizm ile çok güzel baarlar kazanyoruz. ifadelerini kulland.

TFFnin yeni yönetimi ile yeni baarlara imza atacan dile getiren Kasapolu, u deerlendirmede bulundu:

Yeni bir vizyonla yeni bir heyecanla yola çkan TFFye nice baarlar diliyorum. Sesi Görenler Milli Takmna da talyada baarlar diliyorum. nallah sonrasnda Tokyoda da olmay temenni ediyorum. Bu ruh ve heyecanla yarnlarn Türkiyesine bir ve beraber olarak yürüyelim. A Milli Futbol Takm, Fransay Konyada yendi. Bu bir ilkti. Son baharda önemli maçlar var. Oralarda da baarlar diliyoruz.

- Özdemir: Kupalarn devamn bekliyoruz

TFF Bakan Nihat Özdemir, engelli futboluna çok önem verdiklerini söyledi.

Kupalarn devamn bekliyoruz ancak asl hedefimiz olimpiyatlar. diyen Özdemir, Baarnz A Milli Futbol Takm kadar bizi gururlandryor. Her zaman yannzdayz. Baarlarnz daim olsun. Allah yardmcnz olsun. dedi.

TFF desteiyle engelli futbolunun önünün açldn belirten TBESF Bakan Hasan Saydan da u açklamay yapt:

TFF desteiyle 2013te tarih yazld. Lig deplasmanl hale dönütürüldü ve bunun sonunda 2013te Avrupa üçüncüsü ve 2015te Avrupa ampiyonu olup 2016 Rio Olimpiyatlarna katld. Hedefimiz imdi Tokyo. Emek sarfedip çalyoruz. Baaracamza inanyorum. Kotay alp Tokyoda en iyi ekilde ülkemizi temsil edeceiz. Biz baary alkanlk haline getirdik. Alkanlklarmz devam ettireceiz.

Yemein ardndan TFF Bakan Nihat Özdemir, Görme Engelliler Milli Futbol Takmnn oyuncularna A Milli Futbol Takm formas hediye etti.

Ana Sayfaya Git