Bakanlık yüzlerini güldürdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca Muş'a bağlı iki köyde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Haberler 25.12.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu tarafndan ilan edilen 2019 Gönüllülük Yl kapsamnda merkeze bal Savaçlar ve Eralan köylerinde eitim gören 150 örenciye, apka, eldiven, atk, srt çantas, spor malzemesi ve kitap hediye edildi.

Yardmlarn datm için köylere gelen Gençlik ve Spor Bakanl Rehberlik ve Denetim Bakan Hasan Davulcu, örenciler tarafndan okul bahçesinde Türk bayraklaryla karland.

Davulcu, burada çocuklarla çeitli oyunlar oynayarak elenceli vakit geçirdi.

Gençlik Merkezi lideri ve üyeleri de köy çocuklarnn yüzlerini boyayarak onlarn mutluluklarna ortak oldu.

Hasan Davulcu, gazetecilere yapt açklamada, Sultan Alparslann memleketinde olmaktan çok mutlu olduunu dile getirdi.

Davulcu, 2019 ylnda Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan 2019 Gönüllülük Yl ilan edildiini belirterek, öyle konutu:

Rehberlik ve Denetim Bakanl personeli olarak kendi aramzda gönüllülük kampanyas düzenledik. Türkiye genelinde k boyunca devam edeceiz. Gönüllülük yln, gönül ba kurarak ancak anlamlandrabilirsiniz. Biz de Mutaki örencilerimizle bir gönül ba, gönül köprüsü kurma çabas içerisindeyiz. Hepimiz bu çalardan geçtik, hepimiz bu yalarda olduk, hepimiz ilkokul örencilii yaptk. Onlar için ne ifade ettiini ben de anlayabiliyorum.

- Amacmz Ankara ile Mu arasnda gönül köprüsü ve gönül ba kurmak

Davulcu, Muta olmaktan duyduu mutluluu ifade ederek çocuklar bir nebze sevindirebildiysek, bir nebze güldürebildiysek, zihinlerinde, kalplerinde ve ruhlarnda sempati uyandrabildiysek ne mutlu. Ben de burada çok mutlu oldum. Gelip yerinde görmek, bu ileri yapmak bambaka bir duygu. dedi.

Bölgede k aylarnn çetin geçtiini anmsatan Davulcu, Atk, bere, çorap, içlik ve her örenciye birer spor malzemesi getirdik. Kzlara voleybol, erkeklere futbol topu getirdik. çantamzda satranç ve çocuk kitaplarmz da bulunuyor. çocuklarn k biraz daha rahat geçirmeleri için mevsime uygun hediyeler getirdik. Amacmz Ankara ile Mu arasnda gönül köprüsü ve gönül ba kurmak. ifadesini kulland.

Davulcuya, Bakanlk çalanlar, Gençlik ve Spor l Müdürü Emrullah Güler ve l Milli Eitim Müdürü Emin Engin de elik etti.

Ana Sayfaya Git