Balkan şampiyonu güreşçinin büyük hedefi

Minikler Balkan Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 41 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Fedai Murat Aydın, Avrupa ve dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Haberler 19.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli sporcu, yaklak 5 yl önce anlurfa Büyükehir Belediyesinin açt gençlik merkezinde öretmenlerinin yönlendirmesiyle gürele tant. Bu branta kendini ksa sürede gelitiren Fedai Murat Aydn, anlurfa Büyükehir Belediyespor Kulübü bünyesinde katld organizasyonlarda çok sayda baarya imza att.

ki yl önce Afyonkarahisarda düzenlenen organizasyonda Türkiye üçüncüsü olduktan sonra Balkan ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etmeye hak kazanan Fedai Murat Aydn, geçen yl Bosna Hersekte düzenlenen Minikler Balkan Güre ampiyonas grekoromen 41 kiloda altn madalya kazand. ampiyonann ardndan antrenmanlarn aralksz sürdüren Fedai Murat Aydn, gözünü Avrupa ve dünya ampiyonluuna çevirdi.

Fedai Murat Aydn, gürete çok önemli baarlara imza atmay hedeflediini söyledi.

Güree balamadan önce sanayide daysnn yannda çaltn anlatan ay-yldzl sporcu, öyle konutu:

2014te öretmenlerim beni gençlik merkezine yönlendirdi. Burada öretmenlerimin sayesinde gürele tantm. Akabe TOK Gençlik Merkezinde güree baladm. Oradaki antrenörlerimin desteiyle kendimi gelitirdim. Gürete çok sayda baar elde ettim. Geçen yl Afyonkarahisarda düzenlenen organizasyonda kendi ya grubumda üçüncü oldum ve Türkiye seçmelerine gittim. Seçmelerde çok çalarak birinci olduktan sonra Balkan ampiyonasnda Türkiyeyi temsil ettim. ükürler olsun orada hocalarmzn verdii eitim ve sevenlerimin duasyla ampiyon oldum. Hedefim önce Avrupa sonra da dünya ampiyonu olarak ay-yldzmz en iyi ekilde temsil etmek.

- Dedeolu: çok azimli ve yetenekli bir çocuk

Güre antrenörü Ahmet Dedeolu, Fedai Murat Aydnn büyük bir yetenek olduunu belirtti.

Milli sporcunun anlurfa Büyükehir Belediyespor Kulübü bünyesinde 3 yldr çaltn hatrlatan Dedeolu, belediyenin spor kulübü bünyesinde yüzlerce çocuk ve gencin sporla tanma frsat bulduunu ifade etti.

Gençleri en iyi ekilde yetitirmeye çaltn aktaran Dedeolu, öyle devam etti:

Fedai Murat Aydn gürei çok seviyor, antrenmanlarna da çok dikkat ediyor. çok azimli ve yetenekli bir çocuk. u anda çalmalarna devam ediyor. çou zaman günü çift antrenmanla tamamlyoruz. Güre bran antrenman kaçrmaya gelmez, çok disiplin isteyen bir spor. Bizim burada çok sayda Türkiye ampiyonu yetiti. Aydn da onlardan biri. Bizim buradaki antrenörlerimiz Aydnn yeteneini kefedince onu güree yönlendirdi. Kendisi de çok baarl ve çalkan bir sporcu. Fedai Murat Aydn, Türkiye ampiyonalarnda derece yaptktan sonra ülkemizi Balkan ampiyonasnda temsil ederek gurur kaynamz oldu. Onu inallah Avrupa ve dünya ampiyonalar ile olimpiyatlarda göreceiz.

- çiftçi: Hedefimiz gençleri spora yönlendirmek

anlurfa Büyükehir Belediyesi Gençlik Spor ve Eitim ube Müdürü Aziz çiftçi, anlurfann Türkiyenin en genç nüfusuna sahip kenti olduunu belirterek, buna yönelik yatrmlar yaptklarn söyledi.

Kentin birçok bölgesinde gençlik merkezlerinin bulunduunu aktaran çiftçi, merkezlerde çocuklara ve gençlere yönelik 21 branta spor eitimi verildiini ifade etti.

çiftçi, amaçlarnn gençleri kötü alkanlk ve çevrelerden uzak tutmak olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Sokaktaki çocuklarmz alp merkezlerimizde en iyi ekilde yetitirmeye çalyoruz. Onlar sokaktaki tehlikelere kar korumaya çalyoruz. Merkezlerimizde çocuklar yeteneklerine göre branlara yönlendiriyoruz. çocuk hangi sporda baarlysa ona göre eitim almaya balyor. Eitimlerin ardndan çocuklarmz lisans alarak profesyonellemeye balyor. Fedai Murat Aydn da bunlardan biri. Geçen yl Balkan ampiyonasnda birinci oldu. Bu çocuk, gençlik merkezimizde yetiti. Gencimizin çalmas devam ediyor. Bu yl inallah olimpiyat hazrlama merkezine gidip daha büyük ampiyonalara katlacak. nallah merkezimizdeki dier branlarda da önemli ve çok güzel baarlar kazanrz.

Ana Sayfaya Git