Başaracağına inandı dünya şampiyonu oldu

Antalya'da düzenlenen Muay Thai Gençler Dünya Şampiyonası'nda 71 kiloda birincilik elde eden 17 yaşındaki Ceren Aras, çalışmalarını sürdürerek yeni başarılar hedefliyor.

Haberler 09.10.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve 65 ülkeden 850 sporcunun yart Muay Thai Gençler Dünya ampiyonasnda birinci olan Ceren Aras, hakl bir gurur yayor.

Spor hayatnda yeni baarlar elde edebilmek için ara vermeden çalmalarna devam eden genç sporcu, antrenörü nezaretinde günde be saat antrenman yapyor.

Adyamann Gölba ilçesindeki Yunus Emre Anadolu Lisesi 12inci snf örencisi Ceren Aras, AA muhabirine yapt açklamada, yaklak üç yl önce aabeyinin tavsiyesiyle balad bu sporda büyük baarlara ulamak istediini söyledi.

Kendine güvenenleri mahçup etmemeye çaltn belirten Ceren Aras, öyle konutu:

Allaha ükür bu yl Antalyada düzenlenen ampiyonada birinci oldum. çevremdeki insanlar ve özellikle antrenörüm bana çok inand. Ben de kendime inandm ve baarmdaki en önemli etken inanmakt. Ayrca çok çaltm. Günde yaklak 5 saat antrenman yaparak ampiyonaya hazrlandm. Yine bu yl ubat aynda Antalyada düzenlenen müsabakada Türkiye ampiyonu oldum. Bu yl 19 Nisanda Bitlisin Tatvan ilçesinde düzenlenen Muay Thai seçmelerinde milli takma seçildim. Bölgesel ve iller arasnda de derecelerim var.

- Azmi karsnda engel olmaktan vazgeçtim

Ceren Arasn babas Baba Cumali Aras da kzyla gurur duyduunu aktararak, u ifadeleri kulland:

Kzmn ilk bata spor yapmasna karydm fakat daha sonra azmi karsnda engel olmaktan vazgeçtim. Muay Thai sporuna üç yldr devam ediyordu. Kendisine maddi ve manevi desteimi esirgemedim. Sonuç itibaryla dünya ampiyonu oldu. nallah tüm hedeflerine srayla kavuacak.

Ceren Arasn antrenörü Murat Kaya ise Ceren ile çok düzenli bir idman program yaptklarn ve baarya ulatklarn ifade etti.

Cerenin baars ve azmiyle her zaman örnek bir sporcu olduuna deinen Kaya, öyle konutu:

Sporcum kendine güvenip baaracana inanyordu. Ben de baaracana inanyordum. Baarnn srr çalmaktan geçiyor. Antalyada düzenlenen müsabakada stiklal Marn okuttuk ve bu da gurur vericiydi. Sporcum Ceren Aras, Adyamanda bu alanda dünya ampiyonu olan tek kz sporcumuz. Bu durum ayr bir gurur kayna. Ceren aslnda bu sporun kzlar tarafndan da baaryla yaplabileceini göstermi oldu.

Sporcusunu günde yaklak 5 saat antrenmanla müsabakalara hazrladn anlatan Kaya, yeni müsabakalarda da baar ipini göüsleyeceklerine yürekten inandn vurgulad.

Ana Sayfaya Git