Başarılı sporcuları ödüllendirdi

Büyükşehir Belediyesi, liseler arasındaki oryantiring yarışmasında derece yaparak Diyarbakır’ı Malatya’daki bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazanan Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Takımları öğrencilerini yaptığı spor malzemesi yardımıyla ödüllendirdi.

Haberler 16.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentte faaliyet gösteren spor kulüpleri ve sporculara destek vermeye devam ediyor. Büyükehir Belediyesi, harita yardmyla zamana kar yararak yön bulmaya dayal spor dal olan oryantiring müsabakalarnda Diyarbakr il birinciliini elde eden Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencilerini spor malzemesi ile ödüllendirdi. Gruplarnda derece yapan 9 örenciden oluan iki kz takmna, Giysi Bankasndan eofman ve ayakkab verildi.

Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oryantiring kz takmlar, 19 ubatta bölge birinciliini belirleyecek Malatyadaki oryantiring yarmasnda Diyarbakr temsil edecek. Malatyada derece yaplmas halinde örenciler, Türkiye Oryantiring ampiyonasna katlmaya hak kazanacak.

Oryantiring nedir?

Oryantiring (yönbulma), 20. yüzyln banda skandinavyada bir spor halini ald. lk resmi faaliyet 1918de sveçte Albay Ernst Killander tarafndan yapld. O tarihten sonra ilgi hzla artt ve ülkedeki en yaygn sporlardan biri halini ald.

Türkiyede oryantiring, 2002 ylnda resmiyete kavuturuldu ve yaygnlamaya balad.

Oryantiring, harita yardm ile yön bulmay içeren, zamana kar yaplan bir spor. Farkl arazi koullarnda yaplabilse de, genellikle ormanlk arazide yaplmas tercih edilmektedir.

Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarma bölgesinin haritasnda belirtilmi hedeflere srasyla ve en ksa sürede ulamaya çalrlar. Kontrol noktalarnda turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarmaclar bayran yanndaki zmbay ellerindeki fie basarak kontrol noktasna ulatklarn kantlarlar. Baz yarmalarda zmba ve kontrol kart yerine elektronik bir sistem de kullanlmaktadr. ki hedef arasnda hangi yolu izleyeceine yarmac kendi karar verir. Amaç hedefleri en ksa sürede tamamlamaktr. Tüm hedeflere ulaamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarmaclarn birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çk verilir. Yarmaclar parkur boyunca karlasalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktr.

Ana Sayfaya Git