Başpehlivan Okulu: Hedefim altın kemerin ebedi sahibi olmak

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, hedefinin arka arkaya 3 kez şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu söyledi. Bu yıl Kırkpınar'a çok iyi hazırlandığını söyleyen Okulu, "Kırkpınar yağlı güreşlerine haftanın 6 günü antrenman yaptım. Formumun zirvesindeyim. Altın kemeri alıp ebedi sahibi olmak istiyorum" dedi.

Haberler 05.07.2019 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirnede bu yl 658incisi düzenlenecek olan Tarihi Krkpnar Yal Gürelerinde, geçen yln bapehlivan olan Orhan Okulu, yine iddial olduunu ve hedefinin altn kemerin ebedi sahibi olmak istediini söyledi. çocukluundan bu yana yal güre yapan ve 2015-2018de çayrdan bapehlivan olarak çkan Okulu, rakiplerinin hiç birini küçümsemediini söyledi. Okulu, 2018 ylnda Krkpnar bapehlivan oldum. Bu ylki hedefim altn kemeri alp Antalyaya götürmek olacak. Asl hedefim ise 3 kez arka arkaya altn kemeri kazanp ebedi sahibi olmak. Ekip arkadalarma güveniyorum, inallah buradan kazanp gideriz dedi.

KURAL DEKL BZ ZORLAYACAK

Bu yl Krkpnar Yal Gürelerinde ilk defa uygulanacak kural deiikliinin güreçileri zorlayacana vurgulayan Okulu, imdi 40 dakika oldu süremiz. Direkt bittii gibi su almadan puanlamaya geçiyor, bu biraz zor bizim için. Bu biraz daha yenilerin erken bitmesine sebep olabilir dedi. Bu ylda favori olduunu söyleyen Orhan Okulu, Bu yal güre, rakiplerimin hiçbirini küçümsememek gerekir. Rakiplerimin hepsini ayn derecede görüyorum. Ne zaman ne olaca belli olmaz 57 tane bapehlivan var. u anda hepsi de benim rakibim. 6 ay boyunca k sezonumuz geçiyor, haftann 6 günü antrenman yapyoruz. Kros kousu ve arlk antrenmanlarmz var. Krkpnara 1.5 ay kala Antalyann Korkuteli Yaylasnda kampa gittik, tempoyu arttrdk. Formumuzun zirvesindeyim. nallah altn kemerle döneceiz dedi.

BR OTURUTA BR KUZU YEMYORUZ

Vücutlarnn iri olmasndan dolay beslenmeleri hep gündemde olan bapehlivanlarn halk arasnda, bir oturuta bir kuzu yiyorlar algsna deinen Okulu, Biz protein arlkl besleniyoruz, çok et yiyerek besleniyoruz. Bir insann yedii kadar et yiyoruz. Bir oturuta bir kuzuyu yeme diye bir ey yok. Türkiyenin ba pehlivan olmak gurur verici bir duygu diye konutu.

Orhan Okulunun antrenörü Bayram Erten, bu yl Krkpnara çok iyi hazrlandklarn belirterek, Her yl olduu gibi bu senede iyi hazrlandk. Önümüzdeki senede arka arkaya 3 defa alp altn kemer sahibi olmak istiyoruz. Antalya Elmal gürelerinde tarihi bir rekor krd Orhan, inallah bunu burayla süslemek istiyoruz. Orhann performans dier senelere göre daha iyi. nallah 2015-2018 yllarn yine yaayacaz. Skntmz fazla kilolaryd, onu att u an 5 kilo vererek 103 kilo, ideal kilosunda dedi.

Ana Sayfaya Git