Batman spor merkezlerine kavuşturulacak

Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla iş birliği yaparak 14 spor kompleksi yapma kararı alan İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, günde 4 bin genci sporla buluşturmayı amaçlıyor.

Haberler 19.01.2017 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca KHK kapsamnda Batman Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ertu evket Aksoy, AA muhabirine yapt açklamada, kentte çocuk ve gençler için yeterli spor alan olmadn tespit ettiklerini söyledi.

Kent merkezinden uzak mahallelerde çocuk ve gençlerin yararlanaca spor alanlar bulunmadn aktaran Aksoy, bu nedenle çocuk ve gençlerin arsa ve sokak aralarnda top oynamak zorunda kaldn belirtti.

Spor Toto Tekilat Bakanl i birliiyle 14 spor kompleksini kente kazandracaklarn dile getiren Aksoy, Ekonomik ve sosyal açdan dezavantajl mahallelerimizde 14 çok amaçl spor kompleksi yaplacak. Bu tesislerde günde 4 bin gencimiz futbol, tenis, voleybol ve basketbol oynayabilecek. diye konutu.

Binalar belediyeye ait arsalar üzerinde yapacaklarn, çocuk ve gençlerin okuldan geldikten sonra bo zamanlarn deerlendirecekleri bir spor tesisine kavuacan bildiren Aksoy, spor komplekslerinin çevresini de yeil alan olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

- Tesislerin maliyeti 1 milyon 600 bin lira

Aksoy, ina edecekleri 14 tesisin yaklak 1 milyon 600 bin liraya mal olacan, spor alanlarnn çevresine yapacaklar park ve donatlar ile bu rakamn 3,5 milyon liraya çktn anlatt.

Mahallelerde çocuk ve gençlerin ihtiyaç duyduu spor alanlarnn yan sra sosyal yaam alanlarn da oluturacaklarna iaret eden Aksoy, tesislerin yapm için projelerin hazrlandn, önümüzdeki günlerde ihale düzenleyeceklerini vurgulad.

Tesislerin sosyal yaama renk katacan belirten Aksoy, öyle devam etti:

Tesislerden 4 bin gencimiz faydalanacak. Bir de belediyemizin spor merkezi var. Birtakm eksikleri vard, tamamladk. Gerek spor gerek sosyal tesislerimizi etkin kullanmak istiyoruz. Tesislerimizi aktif olarak halkmzn hizmetine sunacaz. 14 mahalleye yapacamz tesisler önemli bir ihtiyac karlayacak. Bu alandaki önemli bir boluu dolduracak. Ama bizim için yeterli deildir. Biz daha sonra ikinci etapta bu sayy 40lara çkarmay amaçlyoruz. Her mahallemizde mutlaka en az bir spor tesisi olmas gerektiini, olabildiince park ve yeil alanlar arttrmay düünüyoruz.

- Bu projeleri destekliyoruz

Sporcu Kadir Yldz da belediye tarafndan çocuk ve gençler için yaplacak spor tesislerinin önemli olduuna dikkati çekerek sporcu olmasna ramen bazen çalacak alan bulamadn dile getirdi.

Yldz, Spor tesislerinin kenar semtlerde yaplmas çok iyi. Spor alanlarnn oluturulmas küçük yataki çocuklar için de önemli. Belediyenin hayata geçirecei bu projeleri destekliyoruz. dedi.

Veysel Baylan ise mahallelerine spor tesisi yaplmas sevincini yaadklarn aktararak tesislerin çocuk ve gençlerin spor alannda gelimesini salayacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git