Batman'ın 15 bin kişilik modern stadı yeni sezona hazır

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik stadyum ile olimpik kapalı yüzme havuzu ve atletizm pisti tamamlandı.

Haberler 21.06.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

80 milyon lira kaynakla kente kazandrlan stadyum ile spor tesisleri, yeni sezonda bata Batman Petrolspor olmak üzere tüm amatör spor kulüplerinin kullanmna sunulacak.

Son derece modern ina edilen stadyumda standartlara uygun klandrma sistemi, kafeterya, oturma alanlar, büfe, banyo ve tuvaletlerin yan sra açk ve kapal otopark bulunuyor.

- Vali Deniz: Gençlerimize yönelik bir hizmet

Batman Valisi Ahmet Deniz, stadyumun kentin çehresini deitirdiini söyledi.

Stadn kentin en modern yaplarndan biri olduuna iaret eden Deniz, kent merkezindeki 26 bin metrekarelik eski stadyum alannn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdeledii dorultuda millet bahçesine dönütürüleceini, böylece kentin rahat bir nefes alacan belirtti.

Batmann altyap, üstyap, eitim ve spor gibi hemen her alanda adeta dönüüm yaadn vurgulayan Deniz, Batman gerçekten son yllarda hzl bir deiim ve dönüüm süreci yayor. 15 bin kiilik stadn yannda bir de olimpik yüzme havuzu ve atletizm pisti bitti. Bunlarn tamamnn bedeli 80 milyon lira civarnda. Bu, gençlerimize yönelik bir hizmet. Gençlerimiz spor yapsn, sporcu yetisin arzusundayz. diye konutu.

Her türlü imkan gençlere sunmak istediklerini dile getiren Deniz, Batmann spor yapan, spor kültürü olan bir ehir olmasn istediklerini aktard.

Tek derdimiz hizmet diyen Deniz, halkn parasnn halka yönlendirildiinde çok güzel hizmetlerin ortaya çktnn görüldüünü ifade etti.

Deniz, vatandan bundan büyük memnuniyet duyduunu anlatarak, en büyük dertlerinin vatandaa en güzel hizmeti sunmak olduunu kaydetti.

- Seyrek: Batman çok daha güzel olacak

19 Mays Spor Kulübü Bakan Osman Seyrek, kente modern bir stadyum kazandrlmasnn eski stat alannn millet bahçesine dönütürülecek olmasnn sevindirici olduunu söyledi.

Batman gibi bir ehirde 15 bin kiilik bir stadyumun yeni sezonda açlyor olmas, kentte büyük bir heyecan yaratt. diyen Seyrek, bunun önemli bir yatrm olduunu aktard.

Seyrek, Sayn Cumhurbakanmzn Batman halkna müjdesi ve güzel bir hediyesidir. Spor camias olarak biz bu durumdan son derece memnunuz. imdiki stadn millet bahçesi olmasyla Batman çok daha güzel olacak. eklinde konutu.

Batmanl sporseverlerden Kudbettin Barlak, kente yaplan spor yatrmlarndan dolay Cumhurbakan Erdoan ile Gençlik ve Spor Bakanl yetkililerine teekkür etti.

Yeni stat Batmann deerine deer katmtr, Batmann marka deerini yükseltmitir. ifadelerini kullanan Barlak, eski stadn yerinin de millet bahçesine dönüecek olmasndan sevinç duyduklarn aktard.

Barlak, bölgenin bu tür proje ve çalmalara ihtiyac olduunu dile getirdi.

Eski stadn yetersiz kaldn anlatan Baran Yalpa da yeni stadyumun yaplmasnn çok iyi olduunu, modern statta artk tribünlerin dolacan belirtti.

Ana Sayfaya Git