Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iz bıraktı

Bayern Münih'e 3-1'lik yenilginin ardından Avrupa'ya son 16 turunda veda eden Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çok olumlu izler bıraktı.

Haberler 16.03.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 16.03.2018 - 11:56

Grup maçlarnda Türk takmlarna ait tüm rekorlar krarak son 16ya kalan Siyah Beyazllar, Bayern Münihe 2 maçta da malup olarak elenmesine ramen yaratt sinerji ile hem Almanya kanadnda hem de genel anlamda Avrupa arenasnda çok olumlu etkiler yaratt.

Yaz transfer döneminde taraftarlarn balatt ve Beikta letiim Komitesinin Dünya çapnda bir slogana dönütürdüü Come to Beikta akmyla filizlenen Beikta sempatisi, grup maçlarnda ve en son Bayern Münih elemesinde yaanan karlkl etkileimlerle zirve yapt. Beikta taraftarnn iç saha maçlarnda Vodafone Park Stadnda yapt tribün ovlar ve tezahüratlar deplasmana gelen tüm takmlarn en çok merak ettii ve maç yaadktan sonra da en çok bahsettii konu oldu. Hatta Leipzig maçnda stattaki youn sesten etkilenen Timo Vernerin oyundan çkmas, ampiyonlar Liginin bu sezona ait en çok aklda kalan olaylarndan biri oldu. Siyah Beyazllar ayrca konuk takm yöneticileri ve taraftarlarn arlama konusunda da gösterdii üst düzey konukseverlik ile rakiplerin ve UEFAnn takdirini kazand.

AVRUPA ARENASINDAN K SEZONDA 100 MLYON EURO KAZANDI

Siyah Beyazllar ampiyonlar Liginde iz brakmann yan sra iki sezonda hatr saylr bir gelirin de sahibi oldu.

Geçen sezon grup aamasn geçemeyen Beikta, UEFAnn açklad rakamlara göre ampiyonlar Liginde 33.795 milyon Euro net kazanç salamt. ampiyonlar Liginde elendikten sonra Avrupa Ligine devam eden ve bu kulvarda çeyrek finale kadar çkan Kara Kartallarn 2. kupadaki kazanc da 6.2 milyon euroydu. Böylelikle Siyah Beyazllarn her iki kupada kazand toplam rakam 40 milyon Euroya ulamt. Stat gelirleri ve maç günü satlar ile Beikta geçen sezonki Avrupa maçlar gelirinin 50 milyon Euroya yaklaan bir gelirin sahibi oldu.

Siyah Beyazllar bu sezon da hemen hemen ayn rakam kasasna koyacak. Beikta gruplara katlm ücreti olan 12.7 milyon Euronun yan sra 4 galibiyet 2 beraberlik ile garantilenen 7 milyon euro ve gruptan çkma pay olan 6 milyon euro toplandnda daha imdiden 25.7 milyon euroyu garantiledi. Buna daha sonra UEFAnn hesaplayp gönderecei havuzdan alnacak ekstra ücretler ve reklam pay da eklendiinde toplam rakamn 45 milyon euroyu bulmas bekleniyor. Tahmini maç günü haslat ve bilet satlar ile beraber Beiktan bu sezon için ampiyonlar Ligi geliri 50 milyon Euroyu rahatlkla geçecek.

Her iki sezon toplamna bakldnda Beiktan ampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginden iki sezonda kazand rakamn 100 milyon Euroyu geçtii görülüyor. Ayrca bu rakam ampiyonlar Ligine katlmann ne kadar çok önemli olduunu gözler önüne seren bir rakam. Kara Kartallarn önümüzdeki sezonda da ayn hatta daha fazla kazançlar elde edebilmesi için mutlaka ampiyonlar Ligine gitmesi gerekiyor ki, kalan haftalarda ampiyon olup bunu 3üncü kez gerçekletirmek Siyah Beyazllarn tek hedefi olacak.

Ana Sayfaya Git