Beşiktaş'ın yeni transferleri "kayıp"

Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş'ta yeni transferler takıma beklenen katkıyı sağlayamadı.

Haberler 25.09.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligin ilk 5 haftasnda bir galibiyet, ikier beraberlik ve yenilgi yaayan siyah-beyazl takm, son 15 yln en kötü sezon balangcn yaad.

A Milli Takmn bana geçen teknik direktör enol Günein yerine Medipol Baakehirden Abdullah Avcnn getirildii Beikta, yaz transfer döneminde kadrosunu da büyük ölçüde yeniledi.

Ricardo Quaresma, Gary Medel, Adriano Correia ve Mustafa Pektemek gibi tecrübeli futbolcularla yollarn ayran siyah-beyazllar; Abdoulay Diaby, Muhammed Elneny, Georges-Kevin NKoudou, Victor Ruiz, Douglas Santos, Pedro Rebocho ve Tyler Boydu kadrosuna katt.

Yeni transferlerden bekledii performans alamayan Beikta, saha sonuçlaryla da taraftarn üzdü.

- NKoudou ve Diabynin skora katks yok

Beikta, hücum hattnda oynayan yeni transferleri NKoudou ve Diabyden skor katks alamad.

ngilterenin Tottenham takmndan kadroya dahil edilen Fransz Nkoudou ve Portekizin Sporting Lizbon ekibinden alnan Malili Diaby, oynadklar maçlarda siyah-beyazl takm adna skoru deitiremedi.

Ligde 4 maçta 254 dakika süre bulan NKoudou ile 2 müsabakada 135 dakika sahada kalan Diaby, siyah-beyazl formayla henüz gol sevinci yaayamad.

ki futbolcudan Diaby, skor katks verememesinin yan sra etkisiz futboluyla da taraftarn tepkisini çekti.

- Elneny, ilk maçnda kzard

Siyah-beyazl takmn yeni transferlerinden Muhammed Elneny, forma giydii ilk maçta krmz kart gördü.

ngilterenin Arsenal takmndan transfer edilen Msrl orta saha oyuncusu, ilk maçna 3-2 kaybedilen Gaziehir Gaziantep müsabakasnda çkt.

lk dakikalarda 10 kii kalan ve 1-0 geri düen Beiktata Elneny, maçn 75. dakikasnda rakibine tekme atarak takmn bir kii daha eksik brakt. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 27 yandaki futbolcuya, yapt hareket nedeniyle 3 maç ceza verdi.

- Ruiz sakatland

Beiktan yeni transferleri arasnda en istikrarls olan spanyol stoper Victor Ruiz, ise sakatl nedeniyle kritik dönemde takmn yalnz brakt.

Sezonun ilk 4 haftasnda forma giyen Ruiz, tüm maçlara ilk 11de balad ve doksanar dakika sahada kald. 30 yandaki futbolcu, UEFA Avrupa Ligindeki Slovan Bratislava maçnda sakatland ve 5. haftadaki Medipol Baakehir müsabakasnda forma giyemedi.

Ruiz, yeni transferler arasnda en fazla forma giyen isim olmasna ramen Beikta forma giydii maçlarn 3ünde kalesini gole kapatamad. Siyah-beyazl ekip, Ruizin oynad Göztepe, Gaziehir Gaziantep, çaykur Rizespor ve Demir Grup Sivaspor maçlarnda 7 gol yedi ve sadece 4 puan çkarabildi.

- Boyd da yedek dütü

Geçen sezonun ikinci yarsnda MKE Ankaragücünde kiralk olarak görev yapan ve sezon banda Beiktaa transfer olan Tyler Boyd da performans tartlan oynayan futbolculardan biri oldu.

Siyah-beyazl ekibin Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraesten transfer ettii sol kanat oyuncusu, ligin ilk 4 karlamasnda skora katk yapma baars gösteremedi. Boyd, etkisiz futbolunun ardndan Slovan Bratislava ve Medipol Baakehir karlamalarnda yedek kald.

- Rebocho 4 dakika süre ald

Beiktan Fransa 1. Lig ekiplerinden Guingampdan kiralad Pedro Rebocho ise forma bulmakta zorland.

Portekizli sol bek, Süper Ligde sadece çaykur Rizespor karsnda ans buldu. Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Gaziehir Gaziantep ve Medipol Baakehir karlamalarnda yedekler arasnda yer alabilen Rebocho, çaykur Rizespor karlamasnda sonradan oyuna dahil olarak 4 dakika süre alabildi.

- Yeni transferlerin performans

Siyah-beyazl takmn 7 yeni transferinin Süper Ligdeki performans öyle:

Futbolcu Maç lk 11 Dakika Gol

Ruiz 4 4 360 -

NKoudou 4 2 254 -

Boyd 4 3 220 -

Diaby 2 2 135 -

Douglas 2 1 110 -

Elneny 1 1 75 -

Rebocho 1 - 4 -

Ana Sayfaya Git