Bedensel engelli atlet Halit Seven'in hedefi milli takım

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce iş kazasında kolunu kaybeden 22 yaşındaki Halit Seven, bu yıl katıldığı Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda ciritte birincilik, gülle atmada ise üçüncülük elde ettikten sonra hedefini milli takım olarak belirledi

Haberler 19.12.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde yaayan ve 2 yl önce i kazasnda kolunu kaybeden 22 yandaki Halit Seven, bu yl katld Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm ampiyonasnda ciritte birincilik, gülle atmada ise üçüncülük elde ettikten sonra hedefini milli takm olarak belirledi.

Uludere ilçesinde yaayan ve 5 çocuklu ailenin en büyüü Halit Seven, 2 yl önce Malatyada çalt özel irkette geçirdii i kazas sonucunda sol kolunu kaybetti.

Kazann ardndan bir arkadann tavsiyesiyle spora yönelen, büyük azim ve kararllk gösteren Halit Seven, 22-23 Martta Antalyada yaplan Türkiye Bedensel Engelliler Atletizm ampiyonasnda cirit atmada birincilik, gülle atmada ise üçüncülük elde ederek, ilçenin gururu oldu.

Bireysel antrenmanlarna devam eden Halit Sevenin hedefi, milli takma seçilerek uluslararas müsabakalarda Türkiyeyi temsil etmek.

- Antrenörsüz çalyor

Halit Seven, AA muhabirine yapt açklamada, i kazasnn ardndan ailesi ve çevresinin desteiyle hayata tutunduunu belirterek, bir arkadann tavsiyesiyle cirit ve gülle atmada antrenmanlara baladn söyledi.

Emeinin karln Antalyada düzenlenen ampiyonada aldn kaydeden Halit Seven, bunun mutluluunu yaadn belirtti.

Amacm milli takma seçilmek ve kendimi gelitirip uluslararas müsabakalara katlmak. Ülkemi en iyi ekilde temsil ederek bayramz göndere çektirmek istiyorum. diyen Halit Seven, çalmalarn antrenörsüz sürdürdüünü kaydetti.

lçenin dalk olmasndan dolay çalmalarn bahçelerde sürdürmek zorunda kaldn dile getiren Halit Seven, protez kol sahibi olmak istediini, bu konuda yetkililerden ve hayrseverlerden destek beklediini sözlerine ekledi.

- Aile gururlu

Halit Sevenin babas Mehmet Seven, kazann ardndan olunun çok zor günler geçirdiini, sporun yaama azmini artrdn, kararllyla sporda baar saladn dile getirdi.

Olum sabretti, haline ükretti ve azmederek bugünlere kadar geldi. diyen Seven, oluyla gurur duyduklarn, baarlaryla sevindiklerini belirtti.

Olunun kendi çabasyla antrenman yaptn anlatan Seven, nallah daha güzel yerlere geleceini düünüyoruz. Yakn zamanda milli takm sporcusu olmasn umuyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git