Beklenen bilardo turnuvası başladı

Diyarbakırlı bilardo sporcularının ilgiyle beklediği Üç Bant Disiplini Bilardo Turnuvası bugün başladı. İnci Bilardo Salonu’nun ev sahipliğindeki turnuva, nefes kesen maçlarla start aldı.

Haberler 26.01.2018 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl bilardo sporcular ile bu spora gönül verenlerin ilgiyle bekledii Üç Bant Disiplini Öze Açk Bilardo Turnuvas balad. Müsabakalara yaklak 90 Diyarbakrl bilardo sporcusunun yan sra 40 kadar da bölge kentlerinden ve Türkiye klasmanndan sporcu katlyor. Turnuvaya katlan sporcularn rakipleri, 24 Ocak akam çekilen kurayla belirlendi. Kura çekim öncesinde Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Diyarbakr Temsilcisi hsan Deliba ve temsilcilik bünyesindeki komite üyeleri de salona gelerek, turnuva düzenleme kurulu ile son hazrlklar görütü.

ELEME TURLARI

lkk eleme turlarnda, 84 Diyarbakrl sporcu, birinci tura kalmak için kar karya gelecek. Eleme turlar ile son 32 sporcunun belirlenecei tura kadar, karlamalar 30 say, 50 isteka kuralna göre oynanacak. Son 32 sporcu ise 40 say ve 55 isteka ile oynayacak. Eleme turu sonrasnda birinci tura kalan sporcular, isteka ortalamalarna göre eleecek. Buna göre en iyi ortalamas olan sporcu, en düük ortalama ile birinci tura çkmaya hak kazanan sporcu ile eleecek.

KOMTENN LDER

Turnuva düzenleme komitesinin lideri, TBF Bilardo Temsilcilii Onursal Bakan Ahmet Türkcan bu spora en büyük ilgiyi gösteren kentlerin banda Diyarbakrn geldiini, bu tür organizasyonlarla sporu daha da ileriye tamak istediklerini belirtti.

Öte yandan turnuvaya katlacak olan Artistik Bilardo Dünya ampiyonu Diyarbakrl Hac Arap Yamann da, il dndan gelecek olan dier sporcularla birlikte, Cuma günü kente gelmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git