Beşiktaş Basın Sözcüsü Albayrak: "Kötü bir miras devraldık"

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, kendilerinden önceki dönemin iyi bir dönem olmadığını belirterek, "Kötü bir miras devraldık. Ama hiç kaçmadık. Çünkü Beşiktaşlıyız. Bir Beşiktaşlı olarak gece gündüz çalışıyoruz. O dönemleri unutup artık tek Beşiktaş ve diğerleri dönemine gidiyoruz" dedi.

Haberler 27.04.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta Kulübü Basn Sözcüsü Metin Albayrak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfü çakmakç Kültür Merkezinde düzenlenen Türkiyede Futbol Politikalar konferansna katld.

Konferansta konuan Albayrak, Fikret Orman bakanlndaki yönetim kurulunda 5inci senemiz. O dönem aldmz Beikta çok iyi biliyorsunuz. O günden itibaren çok çalmaya baladk. Sizin de bildiiniz gibi feda sezonu ile baladk. Aslnda Beiktan ve dier kulüplerin Türk futbolunda bir yere gelmesi evet önemli, ama esasen bizim ana hizmet ettiimiz yer Türk milli takm ve Türk futbol pazardr. Bunu ne kadar büyütürsek dünya ve Avrupada pazar pay o kadar yukar çkacak. Bizim Beikta olarak ksa ve orta vadeli planlarmz var. Her zaman hazrlklyz ifadelerini kulland.

HERKES HER EY GÖRDÜ

Konferansta bir örencinin sorusu üzerine Baakehirli futbolcularn muhabirlere saldrsn deerlendiren Albayrak, Sporun içinde bar var, sevgi, ak var. Sava yok, kavga yok. Dünyann birlemi ülkelerine baktnzda en önemli ey hazmetmek. Maalesef Türkiyede baar her yol mubah felsefesiyle hakaret eden dier kulüpler kazandklarn zannediyor. Biz o felsefede deiliz. Babamn bir sözü vardr, gizli hamile kalan aikare dourur. Siz neyi saklarsanz saklayn bir gün ortaya çkar. Biz Beiktal olarak o düüncede deiliz. Onlar ne istiyorlarsa yapsnlar Türkiyenin gözünün önünde herkes her eyi gördü diye konutu.

OTURUP KONUACAIZ

Teknik direktör enol Güne ile yeni sezon için sözlemenin ne zaman yenilenecei sorusuna Albayrak, enol Güne ile 2 art 1 yllk sözleme olduunu, bu yüzden önümüzdeki sene de sözlemesi olduunu aktard. Albayrak, Sezon sonunda oturup konuacaz. u an sorun yok dedi.

RAKAM çOK BÜYÜK

Ayn örencinin Talicsann bonservisiyle ilgili sorusuna Albayrak, u yant verdi:

Bu artlarda zor. Satn alma opsiyonu olarak koyduklar rakam çok büyük. Kendisi burada çok mutlu. Transfer yaparken futbolcu çok önem arz ediyor. Kulüp iyi paralara satmak istiyor. O kulüpte mutlu olduunu söylüyor. Biz de ondan mutluyuz. yi bir pazarlk pay ile bünyemize katarz. O parayla ilgili herhangi bir tasarrufu yok.

Metin Albayrak, Siz yönetime gelmeden önce Beiktan durumu ortadayd. Türkiyede 3 büyükten deil 2 büyükten bahsediliyordu. Sizden önceki yönetim tesisleri yenileyemedi. Sportif bir baar gelmedi. Sizden önceki yönetim TFF yönetimine getirildi. Acaba bu ekilde kendini Beikta çok baarsz yöneten bir yönetim Türk futboluna ne verebilir sorusunu ise öyle cevaplad:

Bu biraz zor bir soru. Yldrm Demiröreni getiren biz deiliz. Orann bir genel kurulu var. Seçimle geldi. Öyle takdir gördü. O yüzden Beikta ile ilgili alana cevap vereyim. Beiktata evet dediiniz gibi o dönem iyi bir dönem deildi. çok daha geride olduu bir dönemdir. Biz kötü bir miras devraldk. Ama hiç kaçmadk. çünkü Beiktalyz. Bir Beiktal olarak gece gündüz çalyoruz. O dönemleri unutup artk tek Beikta ve dierleri dönemine gidiyoruz.

Beikta Basn Sözcüsü Metin Albayrak konferansn ardndan Kartal Yuvasnn açlna katld.

Ana Sayfaya Git