Beşiktaş, efsanesine emanet

Beşiktaş'ın efsane isimleri arasında yer alan Sergen Yalçın, 13 yıl sonra siyah-beyazlı kulübe antrenör olarak döndü.

Haberler 30.01.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Futbol hayatna Beiktan altyapsnda balayan Sergen Yalçn, Türk futbolunun en önemli yetenekleri arasnda yer ald.

Gordon Milne döneminde Beikta A Takm ile antrenmanlara çkmaya balayan Sergen Yalçn 1990-1991 sezonunda itibaren siyah-beyazl kulübün genç yetenei olarak sahalarda yer ald. Att gollerle Beiktan kazand ampiyonluklarda pay sahibi olan Sergen Yalçn, 1997ye kadar siyah-beyazl takm formas giydikten sonra stanbulspora transfer oldu.

Sergen Yalçn, siyah-beyazl takmdaki ilk döneminde 1991-1992 ve 1993-1994 sezonunda ampiyonluk sevinci yaad.

- 100. yl ampiyonluunun kahramanlarndan

Beiktan yan sra Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonsporda oynayarak 4 büyüklerde forma giyen ilk oyuncu unvann elde eden 47 yandaki Yalçn, 2002-2003 sezonunda bir kez daha siyah-beyazl takma geldi.

Sergen Yalçn, söz konusu sezondaki iyi futboluyla takmnn 100. ylnda elde ettii ampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

Beiktan 100. ylnda kazand ampiyonlukta en dikkati çeken isimler arasnda gösterilen Sergen Yalçn, att 11 golle siyah-beyazl takmn ampiyonluk kupasn kaldrmasnda en çok katk veren isimler arasnda yer ald.

Bir sonraki sezon ampiyonlar Liginde mücadele eden Beiktata Sergen Yalçn, unutulmaz Chelsea maçnn da kahraman oldu. ngilterede oynanan ve lhan Manszn gördüü krmz kartla siyah-beyazl takmn 10 kii mücadele ettii maçta Sergen Yalçn, att iki golle takmna 2-0lk galibiyeti getirdi.

2005-2006 sezonu sonuna kadar Beikta formas giyen Sergen Yalçn, ekerspor deneyiminin ardndan 2007-2008 sezonunda Eskiehirspor formasyla futbolculuk kariyerini noktalad.

- Toplam 7 kupa

Sergen Yalçn, Beiktataki futbolculuk döneminde 7 kez kupa sevinci yaad.

Ligde 3 kez siyah-beyazl formayla ampiyonluk kupasn kaldran Yalçn, Cumhurbakanl ve Türkiye Kupasn ikier defa kazanan kadroda yer ald.

- Beikta formasyla 298 maça çkt

Yalçn, Beiktataki iki döneminde toplam 298 resmi karlamaya çkt.

Siyah-beyazl formayla 230 Süper Lig maçnda görev alan Yalçn, 40 Avrupa mücadelesinde oynad. 23 Türkiye Kupas maçnda forma giyen Yalçn, ayrca 4 Cumhurbakanl ve bir Babakanlk Kupas karlamalarnda sahada yer ald.

Beikta adna ligde 71 gole imza atan Yalçn, Avrupa ve Türkiye Kupasnda dörder gol kaydetti. Sergen Yalçn, Cumhurbakanl Kupasnda ise bir kez fileleri havalandrarak, siyah-beyazl formayla toplam 80 gole imza att.

- lk teknik direktörlük deneyimi Gaziantepspor ile

Futbolculuk kariyerinin ardndan Beiktan altyap takmlarnda antrenörlük yapan Yalçn, ilk teknik direktörlük deneyimini 2015te Gaziantepsporun banda yaad.

Sergen Yalçn, 5 yla yaklaan teknik direktörlük kariyerinde daha sonra srasyla Sivasspor, Kayserispor, Eskiehirspor, Konyaspor, Alanyasporu çaltrd.

Bu sezonun banda Yeni Malatyasporun bana geçen Yalçn, devre arasnda kulübüyle yollarn ayrd.

- çaltrc olarak ilk Avrupa deneyimini bu sezon yaad

Bu sezona BtcTurk Yeni Malatyasporda balayan Sergen Yalçnn kariyeri uzun süreli olmad.

Sar-siyahl takmla toplam 24 maça çkan tecrübeli çaltrc, teknik adamlk kariyerindeki ilk Avrupa kupas deneyimini de bu kulüple elde etti.

UEFA Avrupa Kupas ikinci ön eleme turu ilk maçnda Slovenya ekibi Olimpija ile iç sahada 2-2 berabere kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor deplasmandaki mücadeleyi 1-0 kazanarak bir üst tura yükseldi. Üçüncü ön eleme turunda Srbistann Partizan takm ile oynanan ilk maç 3-1 kaybeden sar-siyahl takm rövan 1-0 kazansa da kupaya veda etti. Sergen Yalçn böylelikle ilk Avrupa denemesinde oynad 4 maçn 2sini kazand, birer beraberlik ve yenilgi ald.

Sar-siyahl takmla sezonun ilk yarsn tamamlayan Sergen Yalçn, BtcTurk Yeni Malatyaspora 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi ile veda etti. Sergen Yalçn kupadaki üç maçta ise birer galibiyet, malubiyet ve beraberlik elde etti.

- Taraftarlarn Sergen Yalçn mutluluu

Beiktal taraftarlar eski futbolcular Sergen Yalçn sezon bandan beri unutmad.

Abdullah Avcnn görev yapt dönemde tecrübeli teknik adama protestolarn bile Sergen Yalçn tezahürat ile gösteren siyah-beyazl taraftarlarn istei, yönetim kurulunun Yalçn ile 1,5 yllna anlamasyla gerçeklemi oldu.

- Beiktan banda ilk maç çaykur Rizespor karsnda olacak

Sergen Yalçn, Beikta Teknik Direktörü olarak ilk deneyimini 20. haftadaki çaykur Rizespor maçnda yaayacak.

Siyah-beyazl takm, 1 ubat Cumartesi günü çaykur Rizespora konuk olacak.

- Sergen Yalçnn zorlu bir süreç bekliyor

Yalçn, Beiktan banda zorlu bir görev yürütecek.

Sezon bandan beri kötü performansyla dikkati çeken Beikta, ligdeki 19 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 malubiyetin ardndan toplad 30 puanla lider Demir Grup Sivassporun 11 puan gerisinde bulunuyor.

Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupasndan elenen Beikta, bu sezonki 29 resmi maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 15 yenilgi ald.

Kötü savunmasyla dikkati çeken siyah-beyazl ekip, 42 gol atp 49 gol yedi.

Sergen Yalçn, zorlu görevinde hem Beiktan savunmasn düzeltmeye çalacak hem de bu sezonki tek kulvar olan Süper Ligde takmn ileriye tamaya çalacak.

Ana Sayfaya Git