Beşiktaş, Güneş ile ligin zirvesinde

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son iki sezonda lige damgasını vurdu.

Haberler 30.05.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne yönetiminde üst üste ikinci kez ampiyon olan siyah-beyazl takm, birçok alanda da tüm rakiplerinin önünde yer almay baard. Beikta, özellikle ampiyonluk mücadelesi verdii Medipol Baakehir, Fenerbahçe ve Galatasaraya kar iki sezonda büyük üstünlük salad.

Beikta, enol Güne döneminde ampiyonluu rakiplerine kaptrmad. Geçen sezon Fenerbahçe ile girdii rekabette baarl olarak ampiyon olan siyah-beyazl takm, bu sezon ise Medipol Baakehirin önünde mutlu sona ulat. Beikta, üst üste ald kupalarla hem 15. ampiyonluunu elde etti hem de 3. yldz takt.

- En çok galibiyet alan takm oldu

Beikta, tecrübeli çaltrc döneminde son iki sezonda en çok galibiyet alan takm oldu.

Geçen sezon 25 galibiyet alarak ampiyonlua ulaan siyah-beyazllar, bu sezon ise bitime bir hafta kala 22 galibiyet elde ederek mutlu sona ulat. ki sezonda toplam 47 kez rakiplerini yenen Beikta, en yakn rakibi Fenerbahçeye göre 8 maç daha fazla kazand. Beiktan yüksek galibiyet oran yakalad bu iki sezonda Fenerbahçe iki farkl teknik adamla 39 galibiyet elde etti. Bu sezon siyah-beyazl ekiple ampiyonluk mücadelesi veren Medipol Baakehir ise 36 kez sahadan galibiyetle ayrld.

Son sezonlarda düü yaayan Galatasaray ise bu periyotta 31 galibiyette kald.

- Puanda lider

Beikta, en çok puan toplayan takm olarak da ligin zirvesinde yer ald.

Geçen sezon 79 puanla ampiyonlua ulaan siyah-beyazl ekip, bu sezon ise 33. haftaya kadar 74 puan toplayarak ligin bitimine bir hafta kala mutlu sona ulat.

Beikta, bu iki sezonda 153 puan toplad. Fenerbahçe bu süreçte 135 puan, Medipol Baakehir 129 ve Galatasaray da 109 puan elde etti.

- Gollerde ligin zirvesinde

Beikta, enol Güne yönetiminde hücumda da etkili bir performans sergiledi.

Geçen sezon 75 golle ligin en golcü takm olan siyah-beyazl ekip, bu sezonun 33. haftasna kadar 69 gol atarak, unvann korudu. Beikta, bu iki sezonda toplam 144 kez rakip fileleri havalandrarak, ligin en golcü takm unvann elde etti.

Galatasaray bu iki sezonda 129 gol kaydederken, Fenerbahçe 117 ve Medipol Baakehir de 116 gol att.

- ç saha performansnda önde

Siyah-beyazllar, enol Güne ile iç saha performansnda da rakiplerinin önünde olmay baard.

ampiyon olduu iki sezonda evinde toplam 26 galibiyet alan Beikta, 2 yenilgiyle sahasnda en az malubiyet yaayan takm oldu. Bu iki sezonda evinde 5 beraberlik alan siyah-beyazl ekip, 83 puanla iç saha performansnda zirvede yer ald.

Bu periyotta Medipol Baakehir, iç sahada 23 galibiyet, 8 beraberlik, 3 yenilgiyle 77 puan toplad. Fenerbahçe, evinde 22 galibiyet, 9 beraberlik ve 3 malubiyetle 75 puanda kalrken, Galatasaray ise 19 kez kazanp, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 63 puan elde etti.

Beikta, evindeki maçlarda 78 kez gol sevinci yaad. Galatasaray rakip fileleri 75 kez havalandrrken, Medipol Baakehir 72 ve Fenerbahçe 60 gol att.

- Deplasmanda da en iyisi

Beikta, deplasman performansnda da rakiplerine zirveyi brakmad.

Siyah-beyazl ekip, enol Günein teknik direktörlüünde d sahada rakiplerini 21 kez malup etti. 7 maçtan beraberlikle ayrlan Beikta, 6 karlamadan ise malup ayrld. 66 gol atan siyah-beyazllar, 70 puanla deplasmanda en çok puan toplayan takm oldu.

Deplasmanda 57 gol kaydeden Fenerbahçe, bu maçlarda 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 malubiyetle 60 puan toplad. Son iki haftada önemli bir performans sergileyen Medipol Baakehir, 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 malubiyetle 52 puanda kald. Turuncu-lacivertli ekip, bu 33 maçta 44 gol kaydetti.

Galatasaray ise dier alanlarda olduu gibi deplasmanda kötü bir performans sergiledi. Sar-krmzllar, d sahada rakiplerini 12 kez yenerken, 10 beraberlikle 46 puan elde edebildi. Deplasmanda ayrca 11 malubiyet alan Galatasaray, 44 gol atabildi.

- Ligin lider takm

Siyah-beyazllar, Güne döneminde ligin lider takm olarak öne çkt.

Geçen sezonki ampiyonlukta 29 hafta boyunca zirvede yer alan Beikta, bu sezon ise 17 hafta lider kald. Elde ettii ampiyonlukla bu sezonki liderlik haftasn 18 haftaya çkaracak siyah-beyazl ekip, 2 sezonda toplam 47 maçta zirveyi rakiplerine brakmam olacak.

Beiktan lige damgasn vurduu bu iki sezonda Medipol Baakehir, 15 hafta liderlik koltuunda oturabildi. Ligin en çok ampiyon olan takmlarndan Fenerbahçe 4 hafta lider kalabilirken, Galatasaray sadece bir hafta zirvede yer alabildi. Bu periyotta Kasmpaa da bir hafta liderlik sevinci yaad.

- enol Günein ilkleri

enol Güne, Beiktan banda birçok ilke de imza atma baars gösterdi.

Siyah-beyazl ekibi üst üste iki kez ampiyon yapan ilk yerli teknik direktör unvann alan Güne, Beikta üst üste iki kez ampiyonlar Ligine tayan çaltrc oldu.

Tecrübeli teknik adam, Beiktata birden fazla ampiyonluu olan Türk teknik direktör olarak da tarihe geçti. Geçmi sezonlardaki ampiyonluklarnn büyük bölümünü yabanc teknik adamlar yönetiminde alan siyah-beyazl ekip, 2008-2009da Mustafa Denizli yönetiminde mutlu sona ulat. enol Güne, üst üste elde ettii baarlarla Beiktataki ampiyonluk saysn ikiye çkard.

Siyah-beyazl ekip tarihindeki 15. ampiyonlua ularken, Güne de Beiktaa yldz kazandran ilk yerli teknik adam unvann elde etti.

Ana Sayfaya Git