Beşiktaş, şampiyonluk için gün sayıyor

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında evinde Adanaspor'u 3-2 yenen Beşiktaş, şampiyonluğa biraz daha yaklaştı.

Haberler 26.04.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanaspor karsnda ald galibiyetle puann 64e yükselten siyah-beyazl takm, Medipol Baakehirin çaykur Rizespor deplasmannda 3-3 berabere kalmasyla puan farkn 7e yükseltti.

Beikta, 28 haftalk bölümde 19 galibiyet, 7 beraberlik ald. Bu sezon sadece 2 kez malup olan siyah-beyazllar, 64 puana ulat. Ligde en çok galibiyeti alan ve en az malubiyet yaayan takm olarak dikkati çeken siyah-beyazl ekip, kritik haftalarda hücumda daha etkili oldu. Beikta, son 3 karlamada 10 gol atarak 3,3 ortalama yakalad. 28 karlamada 57 gol atan Beikta, Süper Ligin en golcü takm olarak da dikkati çekiyor.

- 30. haftada ampiyonluunu ilan edebilir

Ligin 29. haftasnda Medipol Baakehire konuk olacak siyah-beyazl ekip, bu maç kazand takdirde 30. haftada ampiyonluunu ilan edebilecek pozisyona gelecek.

Beikta, Medipol Baakehiri yenip ardndan Fenerbahçe karsnda galibiyet arayacak. Siyah-beyazllar, 30. haftada Antalyaspora konuk olacak Medipol Baakehirin olas puan kaybnda Fenerbahçeyi yendii takdirde fark en az 12 puana çkaracak. Turuncu-lacivertli rakibini yenmesi halinde ikili averajda da avantaj yakalayacak Beikta, Fenerbahçe ile oynayaca derbi maçn kazanarak Vodafone Arenada ampiyonluk turu atabilecek.

- En erken ampiyonluk sevincine yakn

Beikta, 29 ve 30. haftadaki rakiplerini yendii takdirde Süper Ligde 34 hafta olarak oynanan dönemde en erken ampiyonluunu yakalayacak.

1994-1995 sezonundan itibaren 4 kez ampiyon olan ve 5. kupa için gün sayan siyah-beyazllar, 1994-1995te 32. haftada mutlu sona ulat. 2002-2003te 33. haftada ampiyonluu garantileyen Beikta, 2008-2009da ise son haftada kupay müzesine götürdü. Siyah-beyazllar, geçen sezon ise 32. haftada ampiyonluunu ilan etti.

Beikta, Medipol Baakehir ve Fenerbahçeyi yendikten sonra turuncu-lacivertli ekibin 30. haftada berabere kalmas durumunda puan farkn 12ye çkaracak. kili averajda Medipol Baakehirin önünde kalacak siyah-beyazl ekip, 30. haftadaki derbi maçnda ampiyonlua ulaabilecek.

- 2 kez yenilse de ampiyon

Siyah-beyazl ekip, kalan 6 haftadaki 2 maçn yitirse de ampiyon olma avantajn elinde bulunduruyor.

Beikta, bu periyotta 4 maç kazanrsa yine ampiyonluk kupasn müzesine götürecek.

- Kalan maçlar

Beikta, kalan 6 haftann en önemli maçlarn Medipol Baakehir ve Fenerbahçe ile yapacak.

Ligin 29. haftasnda 30 Nisan Pazar günü Medipol Baakehire konuk olacak siyah-beyazllar, 30. haftada 7 Mays Pazar günü Fenerbahçeyi Vodafone Arenada arlayacak.

Beikta, sonraki 4 haftada Bursaspor (deplasman), Kasmpaa, Gaziantepspor (deplasman) ve Osmanlspor ile kar karya gelecek.

Siyah-beyazllar, kalan 6 haftada 3 maçn taraftarnn önünde, dier 3 mücadelesini ise deplasmanda oynayacak.

- Medipol Baakehirin maçlar

çaykur Rizespor ile berabere kalarak puann 57ye yükselten Medipol Baakehir, Beiktan Adanasporu yenmesiyle siyah-beyazllarn 7 puan gerisine dütü. Derbi maçta Galatasaray 1-0 malup eden üçüncü sradaki Fenerbahçenin puan farkn 4e indirmesine de engel olamayan Medipol Baakehirin, ampiyonluk umutlarn sürdürmek için Beikta yenmesi gerekecek.

Turuncu-lacivertli ekip, kalan 6 haftada bir yandan ampiyonluk mücadelesi vermeye, bir yandan da ikincilikteki konumunu korumaya çalacak. Medipol Baakehir, önündeki 6 haftada Beikta konuk ettikten sonra Antalyaspor deplasmanna çkacak. Gençlerbirlii ile evinde oynayacak turuncu-lacivertliler, 32. haftada Trabzonspor deplasmanna gidecek. 33. haftada Adanaspor ile evinde oynayacak Medipol Baakehir, deplasmandaki Kayserispor mücadelesiyle sezonu tamamlayacak.

- Fenerbahçe, ikincilik için umutland

Ligin 28. haftasnda Galatasaray 1-0 yenerek puann 53e yükselten üçüncü sradaki Fenerbahçe, ikincilik için umutlarn artrd.

ampiyonluk mücadelesinde az da olsa umutlar olan sar-lacivertli takm, Medipol Baakehirin puan kayplar yaamasyla ikincilie odakland. Beiktan Medipol Baakehiri yenmesi, Fenerbahçenin de 29. haftada çaykur Rizesporu malup etmesi durumunda iki takm arasndaki puan fark bire inecek.

Sar-lacivertli takm, çaykur Rizespor mücadelesinin ardndan Beikta ile deplasmanda karlaacak. 31. haftada Antalyasporu konuk edecek Fenerbahçe, bir sonraki hafta Gençlerbirlii ile d sahada oynayacak. 33. haftada Trabzonspor ile evinde mücadele verecek sar-lacivertliler, sezonun son haftasnda Adanaspora konuk olacak.

- Galatasarayn umutlar az

Süper Ligde 4. srada bulunan Galatasaray, ilk iki için umutlarn azaltt.

Fenerbahçeye evinde malup olan sar-krmzl takm, Beiktan 15, Medipol Baakehirin 8 ve sar-lacivertli ekibin 4 puan gerisine dütü.

Galatasaray, önündeki 6 haftada Bursaspor (deplasman), Kasmpaa, Gaziantepspor (deplasman), Osmanlspor, Aytemiz Alanyaspor (deplasman) ve Atiker Konyaspor maçlarna çkacak.

- Trabzonspor, yükseliini sürdürme peinde

Sezonun ikinci yarsnn baarl takmlarndan Trabzonspor, kalan 6 haftay iyi deerlendirip bir yandan da rakiplerinin puan kayplaryla üst sralar zorlayacak.

Ligin ikinci devresinde ald baarl sonuçlarla 47 puana yükselen bordo-mavili ekip, 6 haftann 4ünü evinde geçirecek. Gençlerbirlii, Kayserispor, Medipol Baakehir ve Bursasporu arlayacak Trabzonspor, Adanaspor ve Fenerbahçe maçlarn deplasmanda oynayacak. Üst sralar zorlayan bordo-mavililer, önünde bulunan Medipol Baakehir ve Fenerbahçeyi yenerek bu hedefini gerçekletirmeye çalacak.

- lk 5 srann puan durumu

Spor Toto Süper Ligde 28. hafta sonunda ilk 5 sra u ekilde olutu:

Takm Maç Galibiyet Beraberlik Malubiyet Att Gol Yedii Gol Puan

Beikta 28 19 7 2 57 25 64

M. Baakehir 28 16 9 3 54 25 57

Fenerbahçe 28 15 8 5 51 26 53

Galatasaray 28 15 4 9 50 33 49

Trabzonspor 28 14 5 9 34 27 47

Ana Sayfaya Git