Beşiktaş’ın kasasını Fenerbahçe doldurdu!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nden elenmesi Avrupa'daki diğer temsilcimiz Beşiktaş'a yaradı. Kara Kartal 10 milyon Euro ekstradan kasasına koyacak.

Haberler 04.08.2016 - 11:46 Son Güncelleme : 04.08.2016 - 11:46

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçenin Devler Liginden elenmesi Avrupadaki diğer temsilcimiz Beşiktaşa yaradı. Kara Kartal 10 milyon Euro ekstradan kasasına koyacak.

Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligine 3. ön eleme turunda veda etmesi, Beşiktaşın kasasını dolduracak.

Fenerbahçenin elenmesiyle UEFAnın kulüplere dağıttığı katılım payının yanı sıra önemli miktarda yayın gelirine de sahip olacak Beşiktaş, daha şimdiden Şampiyonlar Liginden 2 katı para kazanmaya başladı. Siyah-beyazlılar, UEFAdan kazanacağı katılım payı olan 12 milyon Euronun yanı sıra Şampiyonlar Ligi yayın gelirinden de önemli bir kazanç sağlayacak. Beşiktaşın yayın gelirinde yüzde 55 olan payı, Fenerbahçenin elenmesiyle önemli derecede yükselecek ve Siyah-beyazlılar yaklaşık 8-10 milyon Euro civarı ekstra geliri kasasına koyacak. Tahmini reklam ve stat gelirleri de eklendiğinde Siyah-beyazlı kulüp, 40 milyon Eurolara ulaşan bir gelirin sahibi olacak.

Bu arada Beşiktaş, Fenerbahçenin Şampiyonlar Liginden elenmesinden sonra resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Liginde gururla temsil edeceğiz. #UCL @ChampionsLeague yazan Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde Vodafone Arena Stadının videosunu paylaştı.

(Amkspor)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır