Beşiktaş'ın şampiyonluk ümitleri azaldı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray'a 2-0 mağlup olan Beşiktaş, sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluk şansını zora soktu.

Haberler 01.05.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligin 31. haftas öncesinde averajla ikinci srada bulunan siyah-beyazl takm, Galatasaray karsndaki malubiyetiyle 62 puanda kald ve bir anda 4. sraya kadar geriledi. 66 puanl lider Galatasarayn 4 puan gerisine düen Beikta, 65 puanl ikinci Medipol Baakehir ile 63 puanla üçüncü srada bulunan Fenerbahçenin arkasnda kald.

Kalan 3 haftada Kayserispor, Osmanlspor ve Demir Grup Sivasspor ile karlaacak siyah-beyazl takm, bu maçlar kazansa dahi ampiyonluk için üstündeki üç rakibinin puan kayplarn beklemek zorunda kalacak.

ampiyonlar Ligi etkiledi

Beikta, ampiyonluk mücadelesinde en önemli kayplarn ligin ilk yarsnda yaad.

Sezonun ilk bölümünde UEFA ampiyonlar Liginde baarl performans sergileyen siyah-beyazl ekip, ligde ise inili çkl bir grafik çizdi. Süper Ligin ilk bölümündeki 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgiyle 30 puan toplayan Beikta, ilk yary 4. srada bitirdi. Ligin 17 maçlk periyodunda 21 puan yitiren siyah-beyazllar, ikinci yardaki 14 maçta daha baarl olsa da bu performans rakiplerinin önüne geçmesine yeterli olmad. Beikta, ikinci yardaki 14 maçta 10 galibiyet, ikier beraberlik ve yenilgiyle 32 puan toplad.

Negredo, bekleneni veremedi

enol Güne yönetiminde geride kalan iki sezonda santrforlarn performansyla dikkati çeken Beiktata bu sezon görev alan spanyol golcü Alvaro Negredo bekleneni karlayamad.

Siyah-beyazl ekibin 75 gol atarak ampiyon olduu 2015-2016 sezonunda kadroda yer alan Alman santrfor Mario Gomez, att 26 golle hem gol kral olmutu hem de takmna hücumda büyük katk yapmt.

Geçen sezon da ampiyonluk kupasn müzesine götüren Beiktata golcü oyuncu Cenk Tosun, 20 gol kaydederek baarda büyük pay sahibi oldu. Siyah-beyazl ekipte ayn dönemde kiralk olarak forma giyen Vincent Aboubakar da 12 golle ampiyonlua katk verdi.

Bu sezon Beiktan transfer ettii spanyol santrfor Negredo ise u ana dek oynanan 31 maçn tamamnda görev almasna ramen 7 golde kald. spanyol oyuncu, devre arasnda ngilterenin Everton takmna transfer olan ve Beiktata 2017-2018 sezonunun ilk yars boyunca 16 karlamada 8 gol kaydeden Cenk Tosunu bile geçmeyi baaramad.

- Caner ve Quaresmadan uzun süre yararlanamad

Ligdeki 31 karlamada 6 futbolcusunu krmz kartlardan dolay yitiren siyah-beyazl ekip, Caner Erkin ve Ricardo Quaresma gibi önemli oyuncularndan uzun süreli cezalar nedeniyle yararlanamad.

Beiktan Medipol Baakehir ile oynad karlamada hakeme yönelik hareketi nedeniyle Caner Erkine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 6 maç ceza verdi. Tecrübeli oyuncu, ald ceza sonras ilk yardaki Aytemiz Alanyaspor, Göztepe, Teleset Mobilya Akhisarspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray ve Kayserispor karlamalarnda takmn yalnz brakt.

Siyah-beyazl ekibin Ziraat Türkiye Kupas yar finalinde Fenerbahçe ile yapt maçta yaanan gerginlikler de lige yansd. Sar-lacivertli ekiple Vodafone Parkta oynanan karlamada Quaresma, rakibine yönelik hareketinden dolay PFDK tarafndan 5 maçla cezalandrld. Portekizli futbolcu, bu ceza nedeniyle ligin ikinci yarsnda Trabzonspor, Gençlerbirlii, Medipol Baakehir, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe maçlarnda forma giyemedi.

Beikta, Fenerbahçe ile oynad ancak tatil edilen ikinci kupa mücadelesindeki gerginliin skntsn Galatasaray ile oynanan derbi mücadelesi öncesi yaad. Hakem Mete Kalkavan tarafndan tatil edilen maçn, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafndan kald yerden oynanmasna karar verilirken; Beikta Kulübü yönetimi mücadeleye çkmama karar ald. Siyah-beyazl ekip, hafta içinde yaanan bu gerginliin ardndan Galatasaray maçna çkt.

- Zirvedeki takmlara kar baarsz kald

Beikta, ampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Medipol Baakehir ve Fenerbahçe ile yapt maçlarda da baarsz performans sergiledi.

Ligin ilk üç srasnda yer alan bu rakipleriyle 6 maç yapan siyah-beyazl takm, bunlarn sadece 2sini kazanabildi. Bir maç beraberlikle tamamlayan Beikta, 3 karlamadan ise malup ayrld. Siyah-beyazl ekip; Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Baakehir ile oynad 6 maçta 7 puan çkarabildi.

Ana Sayfaya Git