Beşiktaş'ın savunması düştü

Süper Lig'e kötü başlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk maçında da büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Haberler 21.09.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde ilk 4 haftada birer galibiyet ve beraberlik ile 2 malubiyetle son 15 sezonun en kötü balangcn yapan siyah-beyazl takm, UEFA Avrupa Ligindeki ilk maçndan da istedii sonucu çkaramad.

K Grubunda deplasmanda Slovakyann Slovan Bratislava takmna konuk olan Beikta, 1-0 geri dütüü maçta 2-1 üstünlüü yakalasa da sonrasnda kalesinde gördüü 3 gole engel olamad ve sahadan 4-2 malup ayrld. Hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Liginde istedii sonuçlar alamayan Beiktata savunma performans kötü gidite barolü oynad. Bu sezon çkt 5 resmi maçta 11 gol yiyen siyah-beyazllar, sadece 1 maçta kalesini gole kapatabildi.

- Son 3 deplasman maçnda 10 gol

Beikta, bu sezon d sahada çkt son 3 resmi maçta 10 gol yedi. Süper Ligde rakip sahada oynad Demir Grup Sivasspor ve Gaziehir Gaziantep müsabakalarnda üçer gol yiyen siyah-beyazllar, UEFA Avrupa Ligindeki Slovan Bratislava karlamasnda da 4 gole engel olamad.

- Avrupa Liginde savunamyor

Siyah-beyazl ekip, UEFA Avrupa Liginde grup aamas ve sonrasndaki turlarda çkt son 14 maçta kalesini gole kapatamad. Beikta, 2015-2016 sezonunda deplasmanda 3-1 kaybettii Sporting Lizbon müsabakasnda sonra gruplar ve üst turlarda yapt maçlarda 25 gol yedi.

- Avc sistemi oturtamad

Medipol Baakehirde yaptrd iyi savunmayla dikkati çeken teknik direktör Abdullah Avc, Beikta henüz istedii seviyeye çkaramamann skntsn yayor. Turuncu-lacivertli ekip, Avcnn 2. döneminde Süper Ligde 170, Avrupa kupalarnda ise 18 maça çkt. Medipol Baakehir, söz konusu süreçte kalesinde gördüü gol bakmndan ligde 0,88, Avrupa kupalarnda ise 1,4 ortalamayla mücadele etti.

Avc yönetimindeki Beikta ise ligde 4, Avrupada ise 1 karlamaya çkt. Ligde maç bana 1,75 gol yiyen siyah-beyazllar, Avrupadaki tek müsabakada 4 gole engel olamad.

- Ligde de alarm veriyor

Beikta, Süper Ligde geçen sezondan bu yana son 12 müsabakann sadece 1inde kalesini gole kapatabildi.

Siyah-beyazllar, geçen sezonun 26. haftasnda 1-0 kazand Göztepe mücadelesinden sonra ligde oynad 12 maçn 11inde gol yedi. Beikta, bu süreçte kalesindeki 19 gole engel olamad.

- Kariusun performans tartlyor

Beiktan Alman file bekçisi Loris Karius, geldiinden bu yana ortaya koyduu performansyla tartlyor.

Geçen sezon bandan ngilterenin Liverpool takmndan 2 sezonluuna kiralk olarak transfer edilen Karius, siyah-beyazl takmn kalesinde gösterdii performansla güven vermedi.

Beiktata 2. sezonunu geçiren 26 yandaki kaleci, siyah-beyazllarda çkt 39 resmi müsabakada 57 gol yedi.

Söz konusu süreçte Süper Ligde 33 maça çkan Karius, sadece 7 müsabakada kalesini gole kapatabildi. Slovan Bratislava maçnda takmnn yedii ilk golde büyük hatas bulunan tecrübeli file bekçisi, Avrupa Liginde oynad 6 maçn hepsinde kalesinde gol gördü.

Ana Sayfaya Git