Beşiktaş'ın yeni hücum hattı tam not aldı

Beşiktaş, Süper Ligin 4'üncü haftasında konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u çok rahat bir oyunla 3-0 mağlup ederek, haftaiçi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Borussia Dortmund maçı öncesinde büyük moral depoladı.

Haberler 13.09.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta, Süper Ligin 4üncü haftasnda konuk ettii Öznur Kablo Yeni Malatyasporu çok rahat bir oyunla 3-0 malup ederek, haftaiçi ampiyonlar Liginde oynayaca Borussia Dortmund maç öncesinde büyük moral depolad.

Bu karlama öncesinde en çok merak edilen konu, hiç üphesiz yeni transferlerin katlmasyla oluan yeni hücum hattyd. Kanadadan Cuma akam döndüü için teknik direktör Sergen Yalçn tarafndan dinlendirilerek kadroya alnmayan Larinin yerine oynayan NKoudou ve Teixeira, Pjanic, Ghezzal, Batshuayiden oluan hücum hatt, maça oldukça tempolu ve seyir zevki yüksek bir oyunla balayarak ilk 10 dakikada 2-0 yakalad ve maç ilk bölümde kopard. Yeni hücum hattnn yüksek pas oran ve buna bal olarak rakibi sürekli pres altnda tutmas, Beikta adna gecenin bir dier önemli analiziydi. Bu oyun temposunun gelierek sürmesi ve Larinin de katlmasyla, siyah beyazllarn daha güçlü bir oyun ortaya koymas ligin kalan için çok büyük sürpriz olmayacak.

PJANIC KENDNE HAYRAN BIRAKTI

Transferin son günü sürpriz bir ekilde Barcelonadan kiralanan Miralem Pjanic, önceki akamn en çok merak edilen futbolcusuydu. Futbol hayat boyunca bonservisine toplam 110.5 milyon Euro verilen ve son olarak geçen sezon Barcelonann Juventusa 60 milyon Euro ödeyerek kadrosuna katt Bosnal futbolcu, dün akam sahann yldzyd. lk golde Batshuayiye tek pasla yapt asist, sadece Beiktal taraftarlarn deil, izleyen tüm futbolseverlerin büyük takdirini kazand. Yapt asistin yan sra, maç boyunca paslarda büyük isabet salayan Pjanic, hemen hemen tüm hücumlarn planlaycs olurken, savunma anlamnda da Josef De Souzann sürekli yannda yer alarak, orta saha kontrolünün Beiktata kalmasna çok büyük yardmc oldu.

4 MAçTIR GOL YEMYOR

Beikta ilk dört maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alrken 7 gol att ve kalesinde hiç gol görmedi. 1985-1986 sezonundan sonra ilk kez lige 4 maçta gol yemeden balayan siyah beyazllarda, kaleci Ersinle beraber defansn baars dikkat çekiyor. 8+3 kuralndan dolay Malatyaspor maçna kale ve defansta 3 Türk futbolcuyla çkan siyah-beyazl ekipte, joker Necip bu kez stoperde yer ald ve yine tüm gücüyle mücadelesini sonuna kadar yapt. Sol bekte oynayan Rdvan ise oynad futbolla büyük beeni toplad. Kaleci Ersin ise belki de Beiktataki en rahat maçn oynad ve kalesinde hiç pozisyon yaamad.

Bu arada Beiktan son bölümünde sahada 7 Türk oyuncuyla oynamas da kadro derinlii açsndan dikkat çeken bir görüntüydü.

Ana Sayfaya Git