Beton ismail’i kaybettik...

Uzun yıllar Diyarbakırspor forması giyen ve birçok yıldız oyuncu yetiştiren İsmail Tekoğlu, Nam-ı diğer Beton İsmail, 77 yaşında yaşama veda etti.

Haberler 13.05.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1940 Ylnda Diyarbakrda dodu. Futbola, 1955 Ylnda Yldz Gençlikspor Kulübunde balad. 1964 ylnda yln transferini gerçekletirerek, 1. lig takmlarndan Ankara Hacettepespora 7 Bin 500 Lira karlnda transfer oldu. Ankarada futbol yaamn sürdüren Tekolu, iki yl aradan sonra tekrar eski takm Yldzspora geri döndü. 1968 ylnda Yldz Gençlikspor ile Dicle Gençliksporun birlemeyisye Diyarbakrsporlu olan Beton smail, futbol yaamnda bir çok baarlara imza atm. 140 maç aralksz oynam ve bu süre zarfnda bir kez sakatlk geçirmi olan Tekolu, 1974 ylnda futbolu brakm. 1974 ylnda alt yap sorumlusu olarak Diyarbakrspor alt yap kordinatörlüüne getirilen Tekolu, 1982 ylna kadar alt yap sorumluluu görevini sürdürmü. Tekolu, görev yapt süre içinde, Türk futboluna çok sayda yldz futbolcu yetitirmi. Kendisiyle yaptmz bir görümede, o yllar öyle dile getiriyordu:

BETON SMAL

Bizim zamanmzda futbolda para falan yoktu. Biz her Diyarbakrl gibi fedakarlk yapyorduk. Bizimki gönül iiydi. Kendi sahamzda neyse, deplasmanlarda çok büyük eziyetler çekiyorduk. Bozuk arabalarla deplasmanlara gidiyorduk. Hiç unutmam, 1969 ylyd. Rizespor deplasmanna gittik. 1-0 malup olmutuk. Maç dönüü, bizi tayan otobüs Zigana geçidinde yoldan çkt. Kar birikintisine saplanarak durabildi. Ogün orada o kar birikintisi olmasayd, bugün hiçbir futbolcu hayatta olmayacakt. çok büyük bir kazay ucuz atlatmtk. Yine 1970 senesiydi. Rizespor ampiyonlua oynuyor, bizim ise hiç bir iddiamz yoktu. Ortada çok büyük aibeler dolayor. Bizim bir iddiamz yok ama, bizim bir insanlk onurumuz var, bir kentin erefi var. Kendi sahamzda oynuyoruz. Biz galip gelirsek, Malatyaspor ampiyon olacak. Bizim yöneticilerimiz, Pazartesi gününden itibaren bizi kampa ald. D dünyayla balantmz bir nevi kesildi. Söylentiler falan duyuyoruz ama bizi hiç kimse ilgilendirmiyor. Maç günü sahaya çktk ve Rizesporuu 1-0 yendik. Malatyaspor 2.lige çkt. Biz her maça onurumuz için çkardk. Diyarbakrsporun erefi için çkardk. Hiç bir takmn durumu bizi ililendirmezdi. smail Tekolu, yaad kent olan zmirde topraa verilecek.

Ana Sayfaya Git