Bilim insanlarımızı dinlemeliyiz!

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilen Süper Lig'in yeniden başlayacağı tarihle ilgili bilim insanlarının görüşünün alınması gerektiğini söyledi.

Haberler 02.04.2020 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bülent Korkmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamnda ailece kurallara uymaya çaltklarn belirtti.

Salk çalanlarna büyük sayg duyduunu anlatan Korkmaz, Salk birimlerinde çalan herkese ükran borçluyuz. Evimizde kendimizi koruma altn alrken onlar bu virüs ile mücadele eden hastalara yardmc oluyor. Onlarn kymeti imdi daha çok anlalyor. Bilim adamlarnn, profesörlerin, doktorlarn ve hemirelerin ne kadar önemli olduu görülüyor. Onlara büyük bir sayg besliyorum. diye konutu.

Mevcut durumda futbolla ilgili bir ey yapamadklarn aktaran tecrübeli teknik adam, Sadece oyuncularn verdiimiz antrenman metotlarna uyup uymadn kontrol ediyoruz. Onlarla iletiim halindeyiz. u an için yaplacak bir ey yok. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemirin 2 veya 3 Nisanda bir açklama yapaca söylendi. u anda onu bekliyoruz. Elimizden beklemekten baka da bir ey gelmiyor. ifadelerini kulland.

nsanlar futbol oynatmaya neden bu kadar merakl anlam deilim. diyen Korkmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

nsanlarn sal ve hayat söz konusu. Bir tarih dile getirmek benim açmdan doru deil. Bu sürecin ne kadar devam edeceini bilemiyoruz, önümüzü göremiyoruz. Böyle bir durumda tahminde bulunmamamz lazm. Önce bu süreci atlatmalyz. nallah her anlamda en az kaypla atlatrz. Salk Bakanlnn kurduu Bilim Kurulunun kararyla yolumuza devam edeceiz. TFF Salk Kurulu, Bilim Kurulu ile konuup konumadyla ilgili bir bilgimiz yok. Biz, hiçbir ey bilmiyoruz. Herkes bir eyler söylüyor, tarih veriyor. Bence bilim adamlarnn ne dediine bakmalyz.

- Futbol sadece fiziksel yeterlilikle oynanmyor

Bülent Korkmaz, futbolda fiziksel yeterlilikten öte zihinsel yeterliliin önemli olduunu söyledi.

Futbolcularndan Robert Makn koronavirüs nedeniyle sözlemesini karlkl olarak feshederek ülkesine döndüünü dile getiren Korkmaz, unlar kaydetti:

Oyuncularn fiziksel yeterlilii vardr. Fiziksel yeterlilii halledersiniz ama asl önemlisi psikolojinin ne olaca. nsanlarda endie ve korku var. in psikolojik yönünü nasl halledeceiz? Fiziksel yönünü halledersiniz ama futbol sadece fiziksel yeterlilikle oynanmyor. Zihinsel yeterlilik de önemli. Futbolcuya eski isteini, arzusunu, fedakarln, tutkusunu tekrar getirmemiz lazm. in en zor ksm bu. Herkes evde kalyor ama evdeki antrenmann bir geçerlilii yok. Evde anca benim yama gelen bir insan salkl yaam antrenman yapar. Futbol sahada oynanyor. Oyuncunun topun peinde olmas lazm. u an için o imkanlar yok. UEFAnn ne diyecei de önemli. Bence bundan sonra yaplmas gereken futbolu sahada icra eden oyuncu, hakem, teknik direktör, masör, doktor, fizyoterapiste sormak. Psikolojik anlamda yeterlilie sahip olmamz lazm.

Bülent Korkmaz, ligin kald yerden devam etmesi, play-off oynanmas ve ligden dümenin olmamas gibi önerilerle ilgili, UEFA ve Bilim Kurulunun verecei kararlar önemli. Bu ii bilenlerin ne dediine baktktan sonra yorum yapabilirim. Yorum yapanlarn da bu insanlar bir ey söyledikten sonra görüü olmal. Herkesin bir fikri var. Bunlara sayg duyma ve hepsinden bir eyler çkarmak lazm. Hiç kimsenin Bu yanltr veya Bu dorudur diye birbirini eletirmemesi gerek. Mühim olan bu gibi durumlarda ortak paydada bulumak. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git