Bin 700 rakımda çalışıyor!

Bitlis'te 13 yıl önce başladığı atletizmde birçok başarıya imza atan Eren Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencisi milli sporcu Saffet Elkatmış, 2019 Üniversite Yaz Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Haberler 17.06.2019 - 12:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl 19 Maysta Samsunda düzenlenen yar maratonda Türkiye ampiyonu olan Saffet Elkatm, 3-14 Temmuzda talyann Napoli kentinde

gerçekletirilecek 2019 Üniversite Yaz Oyunlarna katlmaya hak kazand.

Türkiye, Balkan, Avrupa ve Dünya ampiyonalarnda baar elde eden milli sporcu, 2019 Üniversite Yaz Oyunlarnda da altn madalya kazanmak istiyor.

Saffet Elkatm, kamplar dnda Atletizm l Temsilcisi Fadl Kara ve Atletizm Milli Takm Antrenörü Fahri Tunçtann gözetiminde yüksek rakml yaylalarda ve kara yolunda organizasyona hazrlanyor.

Milli atlet, üniversite oyunlarnda Türkiye ve Bitlisi en iyi ekilde temsil edeceini söyledi.

çalmalarnda kendisine destek veren antrenörlerine ve üniversite hocalarna teekkür eden Saffet Elkatm, Üniversite oyunlarnda yar maraton kategorisinde mücadele edeceim. 21 kilometre mesafede ter dökeceim. Ülkeye ve ilimize iyi bir dereceyle dönmeyi umuyorum. Kürsünün en üst basamana çkmay ve bayramz dalgalandrmay umuyorum. diye konutu.

Bin 700 rakmda antrenman yapyorum

Sabah erkenden evden çkarak yamur, çamur, kar, k demeden 5 ay boyunca seçmelere katlmak için antrenman yaptn anlatan Saffet Elkatm, unlar kaydetti: Akam okuldan sonra da antrenman yaptm. Be aylk çalmann ardndan seçmelerde Türkiye ampiyonu olarak üniversite oyunlarna katlmaya hak kazandm. imdi üniversite oyunlarna hazrlanyorum. Yumurtatepe köyünde yayorum. Yaklak bin 700 rakmda antrenman yapyorum. Zorluk derecesi üst seviye olsa da çalmalarm sürdürüyorum. Umarm oyunlarda da iyi bir derece elde ederek karln alrm.

Atletizm l Temsilcisi ve Türkiye Atletizm Federasyonu Da Koular Koordinatör Yardmcs Fadl Kara ise Saffet Elkatmn Türkiyeyi yar maratonda en güzel ekilde temsil edeceine inandklarn dile getirdi.

Saffet Elkatmn günde 30, haftada yaklak 150 kilometre yol katettiini anlatan Kara, Bu disiplinde devam ediyor. Hedefimiz ülkemize ve ilimize madalya kazandrmak. Saffet, kamp dnda da köyde idman yapyor. Köy, bin 700 rakmda. Köyün dalarnda antrenmana çkyor. Hiç bo brakmyoruz. Yaylada, ovada, pistte, yolda çalmalarn sürdürüyor. ifadelerini kulland.

Milli atletin babas smail Elkatm da 7si kz 8 çocuunun bulunduunu belirterek, Bir olum var. O da Saffet. Kendisi milli sporcu. Onunla gurur duyuyorum. Olum hem sabah hem de akam 10ar kilometre kouyor. imdi de üniversite oyunlarna hazrlanyor. nallah orada derece alacak. Oluma baar diliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git