Bingöl Hesarek Kayak Tesisi master planı

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, Kalkınma Bakanlığına sunulan Hesarek Kayak Tesisi'nin master planı kabul edildi.

Haberler 07.12.2017 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Erdal Arkan, Hesarek Kayak Tesisinin gelitirilmesi ile ilgili 6 ay önce Avustralyadan gelen firma yetkilileriyle bir çalma yaptklarn, çalmayla bir master plan yaplmasnn kararlatrldn söyledi.

Hazrlanan master plann DAP Bölge Kalknma daresi Bakanlnn Kalknma Bakanlna sunduunu kaydeden Arkan, bakanln bu plan kabul ettiini bildirdi.

Plan kapsamnda çalmalarn öncelik srasna göre yaplacan ifade eden Arkan, master plannn hayata geçmesi konusunda ihale yapacaklarn, ihale yapldktan sonra yaplmas düünülen yatrmlarn öncelik srasna göre düzenleneceini belirtti.

KAYAK PST UZATILMASI

Planda kayak pistinin uzatlmas, yeni pistlerin oluturulmas, fiziki yaplarn yaplmas, sosyal alanlarn oluturulmas, ulam imkanlarnn daha iyi hale getirilmesi ve araç park alanlarnn geniletilmesinin yer aldn bildiren Arkan, mevcut halinin ksa, orta ve uzun vadede daha iyi duruma getirilmesi ve dönütürülmesinin planlandn aktard.

Arkan, Plan kapsamnda tesise yaklak 30 milyon lira yatrm yaplmas öngörülüyor. Plan ile bin 600 metre uzunluundaki pistin, 3 bin 500 metreye çkarlmasn hedefliyoruz. Kayak pistini Türkiye genelinde çok üst sralara tayacak iddial bir noktaya getirmek istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git