Bingöl'de geç de olsa kayak sezonu açıldı

Bingöl’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı, vatandaşların yüzünü güldürdü. Kayak tutkunları ve aileler, geç de olsa açılan kayak merkezinde karın tadını çıkardı.

Haberler 23.01.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi bal Dikme Köyü yaknlarndaki Haserek Da zirvesinde bulunan ve Bin 600 metre pist uzunluuna sahip, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluan Hesarek Kayak Merkezinde kayak sezonu geçte olsa karn yamasyla açld. çok sayda kayak tutkunu kayak yaparken, yüzlerce aile de çocuklaryla birlikte karn tadn çkarmaya balad.

Sezonun açlmasyla birlikte ailesiyle Hesarek Kayak Merkezine gelen Bingöl Valisi Ali Mant, kentin yan sra çevre illerden de çok sayda kiinin kayak merkezine rabet gösterdiini söyledi.

KAYAK SEZONU BALADI

Geçtiimiz k sezonunda 100 bine yakn insann Hesarek Kayak Merkezini ziyaret ettiini vurgulayan Vali Mant, nsanlarmz kayak yapmay, aileleriyle hafta sonu ve hafta içi buraya gelip vakit geçirmeyi seviyor. Geçtiimiz yl kayak tesisimizi 100 bine yakn vatandamz ziyaret etti. Bu yl kayak sezonu geç açlmasna ramen bu rakam geçeceimize inanyoruz. Normalde 4-5 ay kayak sezonu devam ediyor. Bu sezon içinde umduumuzu buluyoruz. 5 adet pistimiz var inallah önümüzdeki yllarda burada daha iyi yatrmlar yaplacak. Daha çok elenceli yerler yaplacak. Bu kapasitenin iki katna çkacana inanyorum. Bir yerde talep varsa o i güzel olur dedi.

KI AYLARINDA BNGÖL

Hafta sonunu kayak merkezinde ailesiyle geçiren Mesut Arba ise, Memleketimize geç yaan kardan dolay kayak tesisimiz sonunda açld. Bizler de hafta sonunu arkadalarmzla güzel bir ekilde deerlendirmek için geldik. Memleketimiz için çok güzel bir hizmet. Bu tesisi bizim hizmetimize açan herkese teekkür ediyorum. K ay burada daha güzel geçiyor diye konutu.

Elazdan kayak yapmak için gelen Salih Gürbüz de, Yaklak 3 yldr kayak yapmak için buraya geliyoruz. Bu yl kar ya geç oldu ama sezon açld ve bizde ilk gün hemen buraya kaymaya geldik. Ülkenin her yerindeki kayak severlerin buray görmesini istiyoruz ifadelerini kulland.

Hesarekin bölgede öne çktn belirten Abdullah Kayançiçek ise, çok güzel bir tesise sahibiz. nsanlar hafta sonunu burada çok iyi deerlendiriyor. Dou Anadoluda böyle bir tesisin olmas fark yaratyor. K aylarnda insanlarn gidebilecei çok fazla seçenek olmad için böyle bir tesisin bizim için avantaj eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git